A mi Erzsébetvárosunk

Lehagytuk a Nyugatot [148.]

2021. augusztus 06. - amier

Méghozzá a mindennapi élet szintjén. Egyúttal Kínát is. Ezért új migrációs hullám várható: a nyugat-európaiak megindulnak Magyarországra, mert nálunk biztonság van. Mondta pedig mindezt Magyarbasi az amerikaiaknak.

orban_fox1.jpg

Tucker Carlson a Karmelita könyvtárában Orbán Viktorral – Fotó: Fox News

Szemernyi kétségem sincs afelől, hogy ő jobban él, mint egy "átlag nyugati". Mivel pedig azt is mondta, hogy aki őt sérti meg, az minden magyart megsért, eléggé nyilvánvaló, hogy magát tartja "a" magyarnak. (Nem írhatom, hogy az egyetlennek, mert 'Magyarbasi' ugyebár annyit tesz, mint "minden magyarok atyja". Ezek szerint még legalább öt magyar azért van.) Érdekelne, milyen kategóriát tart fenn nekünk, akik még ebben az országban élünk, és kultúrájából nemcsak a focit meg a pálinkát ismerjük, hanem például az igék felszólító módját is.

Mi ugyanis rosszabbul élünk, mint az átlagnyugatiak, és naponta szembesülünk ezzel a ténnyel. Amikor nevezett Magyarbasi elüldözte Bécsbe az ország legelismertebb egye- temét, családostól ment vele az én lányom is, mert hát ott dolgozik. Az nem lepte meg őket, hogy az a város tiszta. Az se, hogy az emberek kedvesek és szívesen segítik őket, keletről jött bevándorlókat. Az viszont igen, hogy több pénzt kapott kézhez a fizetéséből. Mert amíg itthon azzal villogunk a "pórnépnek", hogy milyen alacsony a személyi jövede- lemadó (és hamiskásan csippentünk szemünkkel, hogy he-he, a társasági adó is), addig szemérmesen hallgatunk további negyvennyolc adóról és járulékról, amelyek a plafonon vannak. A magyar dolgozó a nyugatiénál kevesebb fizetéséből több adót fizet.

Az OECD adatai szerint 2010 és 2020 között Magyarországról egymillió ember vándorolt ki erre a bizonyos nyugatra — szinte valamennyien jól képzett, dolgozni akaró és tudó emberek. Ott akarják élni mindennapjaikat, mert nekik ott jobb — csak hát, mint az imént tisztáztuk, ők nem számítanak magyarnak. Magyarbasi betelepített helyettük félmillió betanított munkást — a legtöbbet Kárpátaljáról, viszonylag sokat még Lengyel- országból. Ez egyúttal a tüntetők bérlését is megkönnyíti.

A biztonságról talán annyit, hogy mi, magyarok a lopásokat, betöréseket már be se jelentjük. Az is csak az időnket viszi, hogy kiszállnak a rendőrök, helyszínelnek, aztán három hónap múlva küldenek egy határozatot a "nyomozás" megszüntetéséről. Amikor okmányainkat is ellopják, azt persze jelenteni kell, de egyébként tiszta pocsékolás lenne. A világ (és vele Európa) stabilan legélhetőbb városa Bécs — Budapest csak "a kelet-európai országok" kategóriájában első.

Egyféle migrációs hullám azért hömpölyöghet nyugatról hozzánk: ha a dolgozni kiment polgártársak megöregszenek, sokan visszajöhetnek, hogy itt éljenek a nyugati nyugdíjuk- ból. Egyebek között ezért is fontos, hogy ne ismerjük el őket magyaroknak, mert akkor valóban teljes joggal mondhatjuk, hogy jönnek hozzánk a "nyugatiak" doszt.

Olybá tűnik, Magyarbasi úgy járt, mint anno az MSZMP politikai bizottsága: elszakadt a tömegektől.

Fügedi Ubul

P.s.: Ez a "lehagyjuk a Nyugatot" kifejezés a Kádár-rendszer propagandájának volt közpon- ti eleme, és a leendő másodosztályú focisták ezt hallgatták fogékony gyermekkorukban. Most aztán visszaköszön — annyi módosítással, hogy az "utolérés" a kijelentést elemzők szerint a 80–90 %-os szint, későbbi elemzők szerint a 75–80%-os szint elérése.

Vajh' Orbán szerint döntetlen-e az a focimeccs, amelyen az ellenfél 5 gólt rúg, mi pedig annak a 80 %-át?

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6916651484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása