A mi Erzsébetvárosunk

Magyar fordítás [143.]

2021. július 21. - amier

Azt mondja Edward Snowden a Pegasus-botrányról, hogy "A magyar kormány válasza a legárulkodóbb". Érzi, hogy valami rohadtul nem stimmel ebben a válaszban, de nem találja rajta a fogást. Nem tanult meg magyar politikusokat köznyelvre fordítani.

pegazus.jpg

Úgyhogy itt van okulásul Pintér Sándor, Varga Judit és Kovács Zoltán 3pontos válasza, fordítással.

  1. (Pintér) „... a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak... ezt... ellenőrzések eredményei is alátámasztják... Magyarország demokratikus jogállam, s mint ilyen, minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el... Magyarországon a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik.”

Magyarul: Minden megfigyelést a kormány nevében az illetékes miniszter engedélyezett (egyenként, név szerint). Erre nagyon vigyáztunk.

  1. (Varga) „Magyarországon, mint minden rendezett alkotmányos jogállamban, a titkosszolgálati tevékenység el van választva a politikától... minden komoly országnak kell, hogy nemzetbiztonsági védelme legyen... ilyen eszközökre minden országnak szüksége van!”

Magyarul: Természetesen megvan nekünk a Pegasus (vagy vmi azzal egyenrangú rendszer). A megfigyelések elrendelése a kormány kizárólagos hatásköre, a titkosszolgálatok az ügyben egyszerű végrehajtók. Javaslatokat tehetnek, de a döntésbe semmi beleszólásuk nincs.

  1. (Kovács) „a vádak Magyarországot és Orbán Viktor kormányát érik, így a csordaszellemű média csak úgy, kérdés nélkül bekajálja őket”

Magyarul: Az ellenfelek megfigyelése magától értetődik, szóra sem érdemes. A baloldali média azért csinál úgy, mintha ennek bármi hírértéke lehetne, mert nem szeretik Orbán Viktort.

Varga Judit szavaival szépen összecseng Gulyás Gergely mondókája. A kancelláriaminisz- ternek (is) teljesen igaza van abban, hogy minden államnak van hírszerző tevékenysége — miként abban is, hogy nincs jelentősége annak, mi a technikai eszköz. Ezután mindketten elégedett mosollyal dőlhettek hátra, mintha válaszoltak volna bármire is.

Nos a botrány nem az, hogy ilyen eszközei vannak a kormánynak — a minisztereknek maradéktalanul igazuk van abban, hogy ilyen eszközei minden, magára valamit adó kormánynak vannak. A botrány az, hogy ezeket a titkosszolgálati eszközöket politikai terrorizmussal nem gyanúsítható, semmiféle biztonsági kockázatot nem okozó nemsze- retem ellenfeleik ellen vetették be.

"Megfigyelési botrány" néven pedig Magyarországon nem ezt az esetet ismerjük, hanem azt, amikor egy szoci politikus felbérelt valakit, hogy az nyilvános forrásokból gyűjtsön adatokat neki Deutsch Tamásról. A kutakodás nem volt eredménytelen; az illetőnek sike- rült kiderítenie többek közt (ez volt a fő vádpont) Deutsch édesanyjának leánykori nevét. A Fidesz hónapokig rugózott ezen az ügyön. Parlamenti vizsgálóbizottságot állított fel.

Emlékszik még valaki Kosztolányi Dénesre?

Fügedi Ubul

P.s.: Kimaradt Szijjártó, aki a fentiekkel ellentétben tényleg tagadott valamit, nevesül azt, hogy az Információs Hivatal végzett volna Pegazussal megfigyelést. Mivel az említett hi- vatal Magyarország külső hírszerzése, a botrányos részre (újságírók, ügyvédek, ellenzéki politikusok lehallgatása) vonatkozóan ez pont annyira releváns, mintha azt mondta volna, hogy a Közép-Dunai Vízügyi Igazgatóság aztán végképp nem figyelt meg senkit Pegazussal. Max annyit furcsállnánk, hogy utóbbi nem a külügyhöz tartozik. (via MMD)

*

Jó reggelt, míg nem figyeltél oda, Orbán Viktor kiépítette a tökéletesen jogszerű totális megfigyelőállamot. Sokkoló dolog nemcsak sejteni, hanem most már elég nagy biztonsággal tudni is, hogy a kormány bárkit lehallgathat, aki bármilyen okból nem tetszik neki. (444.hu / Szily)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5316634840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása