A mi Erzsébetvárosunk

Holnap testületi ülés [137.]

2021. július 01. - amier

Gyorsan, röviden ismét felhívnánk az épp erre járó olvasóink figyelmét arra, hogy most pénteken, azaz holnap, 2021. július 2-án délelőtt 11 órakor  testületi ülés lesz, méghozzá ismét a szokott helyén, a Polgármesteri Hivatal Üléstermében (Erzsébet krt. 6. I. emelet), és 21 napirendi pont került terítékre. (A napirendi pontok itt olvashatók.)

csarnok_okt24-3.jpg

Az ülésen védettségi és személyi igazolvány bemutatásával, korlátozott számban, előzetes regisztráció után lehet részt venni. (Megj.: Többen jelezték, hogy már kis idővel a meghirdetés után sem fogadták el a regisztrációjukat, merthogy pillanatok alatt sokan regisztráltak.)

A nagy érdeklődést a 19. napirendi pont váltotta ki:

19.) Javaslat a Klauzál téri Vásárcsarnok egyes bérleti szerződéseinek a módosítására és a Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Polgármesterének a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdésében foglalt jogköre alapján a Képviselő-testület feladat- és hatáskörében meghozott 954/2020. (XII.16.) határozatának módosítására
Előterjesztő: Niedermüller Péter polgármester

Ennek lényege, hogy piac marad-e a nem kevés pénzből felújított Klauzál téri Csarnok, vagy valami más lesz belőle. A testületin kiderül.

2015 októberében nyitották meg a Klauzál téri Vásárcsarnokot, melyet kétmilliárd forintért újíttatott fel az akkori önkormányzat. Majd a 2019-es költségvetésében újabb 100 millió forintot különítettek el a piacra, az elektromos hálózat bővítésére 35 milliót, a gépészeti fejlesztésekre pedig 67 milliót szavaztak meg a képviselők. Állítólag azért, hogy könnyebben kiadhatók legyenek az évek óta üresen álló helyiségek. A több mint 7000 négyzetméteres épületbe ennek ellenére sem sikerül se elég vevőt, se elég bérlőt becsábítani. Az újjávarázsolt csarnok a mai napig majdnem üresen kong – piacként, vásárcsarnokként nem igazán sikerült hasznosítani.

A „nem beférők” figyelmébe: az ülés élőben az interneten követhető az Önkormányzati TV oldalán. De remélhetőleg sokan lesznek az Ülésteremben is.

Úgy értem, lakók, érdeklődők. További szép estét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3516610502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása