A mi Erzsébetvárosunk

Eredeti koncepció [117.]

... avagy a pofátlanság.

2021. április 28. - amier

Stratégiai megállapodást köt Orbán-kormány a Fudan Egyetemmel. (Index

Azt mondja Palkovics, hogy a Fudan egyetem nem vesz el helyet a Diákvárostól, mert — itt tessenek jól figyelni — "a terület fejlesztésének eredeti koncepciója is tartalmazott az intézményi övezet, a kollégiumok és a közösségi terek mellett olyan fejlesztési területet, amely kapcsolódó befektetések, például kutatóintézetek létrehozására alkalmas".

fudan1.jpg

Tehát nem az elfogadott koncepcióról beszélünk. Nem a drága pénzen, külföldön elkészített mestertervről, amelyre a kormány is rábólintott — helyeselve, hogy ezek a területek mind a Diákváros részei legyenek. Nem, semmi ilyesmi. Hanem az "eredeti koncepció". Valamennyiünknek rendszeresen van eredeti koncepciója, pontosan tudjuk, hogy milyen az. Az eredeti koncepciót tárgyától szinte függetlenül úgy foglalhatjuk össze, hogy "kéne oda valami olyan izé". Abba tényleg minden belefér. Viszont azt, hogy mitől vesz el helyet a hatalmi önkény, akkor tudhatjuk meg, ha nem az "eredeti koncepciót" hasonlítjuk össze a rabló vágyakkal, hanem azokat az elfogadott terveket, amelyeket nevezett hatalmi önkény egyszer jókedvében jóváhagyott, amelyekért a böhöm pénzeket kifizettük.

Izgalmas lenne, ha Palkovics példáula Városliget szórakozóhellyé és rendezvényköz- ponttá alakítását vetné össze a három(!) nagyságrenddel(!) kisebb eredeti koncepcióval, és mutatna rá arra a durván száz százalékra, ami abba nem fér bele. Természetesen nem számítok semmi ilyesmire. De azért sajnálom, hogy nem vág bele.

Szívesen meghallgatnám.

Azt is mondta még ez a nagy ember, hogy ezzel az előző kormányok törekvéseit folytat- ják, elvégre már a Gyurcsány-kormány is azon igyekezett, hogy több kínai diák jöjjön Magyarországra. Ha jól értem, ezzel azt vetíti előre, hogy a Fudan egyetem budapesti részlegében tömegesen kínai diákok fognak tanulni — ezért hozzák ide a campust.

Viszont a Szecsuani Nemzetközi Tanulmányok Egyetemén lesz magyar tanszék, hurrá.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1516516444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása