A mi Erzsébetvárosunk

Értelmetlen, magamutogató és káros [114.]

"Hej, anyám, add el a házad, vegyél rajta tehenet..."

2021. április 19. - amier

Magyarország megvétózta az Unió közös kiállását
Kínával szemben. (via 444.hu

Egyszerű politikai nyilatkozat lett volna, mindenféle jogi vagy gazdasági következmény nélkül. De megvétóztuk, mert most éppen Kínánál akarunk presztízspontokat gyűjtöget- ni. Komolyan gondoljuk, hogy ezek után a makedónok meg a csehek, akiknek a minap ajándékoztunk 10-10 ezer tesztet, nem köpnek majd ki lélekben, ha eszükbe jutunk? (A többiek majd kettőt köpnek.)

orban_szijjarto_kina.jpg

Pekingben, 2017-ben (Fotó:Thomas Peter / Pool / MTI / EPA)

Vannak az úgynevezett európai értékek, mint például tisztesség meg szolidaritás, az üldözöttek felkarolása, a konszenzusos döntéshozatal és a felebaráti szeretet — ezeknek még a létét is tagadjuk. Nekünk ehelyett ún. kereszténydemokrata értékeink vannak, mint a hozzánk menekülők éheztetése, kisebbségeink utálata, a pápa lehülyézése és az amerikai alelnök lekurvázása. Az Uniótól persze továbbra is érkező (az "európai értékek" nevében felzárkóztatásunkra adott) pénzek intézményes lenyúlása és az állam vagyoná- nak magánalapítványokba kiszervezése. Ezért aztán egyre inkább Európa egyetlen türk nyelvű szigeteként létezünk mind idegenebb szomszédaink gyűrűjében.

Fügedi ubul

Bejegyzés a Facebook-ról: Azt olvasom, hogy az olyan típusú hitelszerződések, mint amilyeneket a kínaiakkal kötöttünk (lásd még: Montenegro) gyakorlatilag csak a kínaiaknak kedvező feltételeket tartalmaznak, ezek egyike, hogy a hitelszerződés gyakorlatilag azonnal felmondható, ha az illető kormány a Kínai Népköztársaság egyéb érdekeltségeinek vagy BÁRMILYEN politikájának próbál nehézséget állítani. Szerintem erről van szó.

*

A vétó indoklása az volt, hogy az Európai Uniónak már így is túl sok vitája van Kínával. A tavaly júniusban elfogadott kínai nemzetbiztonsági törvény lényegében mindent kriminalizál, amit a kínai hatóságok szeparatizmusnak, felforgatásnak, terrorizmusnak, vagy külföldiekkel való összejátszásnak minősítenek. A rendelkezés kritikusai szerint a törvény valójában az ellenzéki hangok teljes ellehetetlenítéséről szól. (via Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6116506838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása