A mi Erzsébetvárosunk

Na, most mi lesz? [100.]

2021. március 06. - amier

Miniszterelnökünk tegnap bejelentette, hogy a hetvennégyezer ember oltásának terve rendszerszintű hibák miatt összeomlott. Duplán nem mondott igazat, lévén oltási terv nincs. Attól, hogy egy papír tetejére fölírják, hogy "Oltási terv", az alatta következő zagyvaság még nem válik azzá. Hogy mennyire nem, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy összeomlott. A rendszerszintű hibák a kormányban és az ún. operatív törzsben vannak. Azok bezzeg nem omlottak össze, és ez a hamisság másik fele. Ehelyett áttértek a kiscsoportos működésre. Adhatnánk nekik kislapátot, aztán hagyjanak minket békén...

orban2021_optorzs.jpg

Azt, hogy mik lesznek a szigorított védekezés intézkedései, autóalkatrész-boltok honlapjairól tudtuk meg. Nekik ugyanis a vásárlóik tájékoztatása fontosabb, mint a titkolózás, ezért senki se kényszeríti őket arra, hogy a rendeleteket azok hatályba lépése előtt 5 perccel hozzák nyilvánosságra.

Ugyancsak Magyarbasi jelentette be, hogy a hibák elhárításához telefonszolgálatot hoztak létre, és mindenki ennek a számán jelentheti be, ha nem stimmel valami az adataival, illetve értesítéseivel. A nagy titkolózás jegyében azonban ennek a számát se hozták nyilvánosságra. Ez jó eszköz arra, hogy ez a szép szolgáltatás fantasztikusan jó statisztikákat produkálhasson.

Azt pedig, hogy ténylegesen mik lesznek ezek a holnaputántól érvényes intézkedések, továbbra is balladainak mondható homály lengi körül. Nem tudunk olyan, egészen alapvető dolgokat, mint hogy az iskolák bezárnak-e vagy online oktatásra állnak át.

Számomra (aki nem értek a járványtanhoz, de konyítok valamit dolgok szervezéséhez) ennek a szomorú történetnek a fő tanulsága, hogy az operatív törzsben kialakított "katonás" rend bármiféle járványügyi probléma kezelésére alkalmatlan. A rendszer azért omlott össze, mert:

  • nem gondoltak az adatbázis karbantartására;
  • az értesítési rendet nem modellezték;
  • a kiértesítés rugalmatlan volt és nem volt benne redundancia (annak is sms-t "küldtek", akinek nincs mobilja; nem lehetett időpontot módosítani);
  • nem adtak lehetőséget a visszacsatolásra...

Ezek tényleg csak azok, amik a hiányos információkból csak úgy elsőre, minden gondolkodás nélkül eszembe jutottak.

Megmondjuk, mikor legyél és hol, te meg ott leszel.
A parancs megfellebbezhetetlen, végrehajtása kötelező.

Fügedi Ubul

*

Itt ülünk nyakig a szarban, a miniszterek elnöke már a negyedik hullámmal fenyegetőzik, közben talpig páncélban, a birkózószőnyeget maga után vonszolva versenyt fut a csata- téren, és éppen ráfordul a célegyenesre. Ha nem tévedek nagyot, még a fényt is látja az időközben valahogy odakeveredett alagút végén. Mert ilyen is volt már. És azt is tudjuk tőle, hogy minden meccs addig tart, ameddig ő nem győz. Ez fasza, de ameddig ő győzni fog ebben a zavaros sportágban, addig kipusztul az ország. (Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr816452614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása