A mi Erzsébetvárosunk

Most akkor mi van?! [95.]

Ki érti ezt, mink nem

2021. február 18. - amier

Vasárnap éjfélkor járt le a Klubrádió jogosultsága a Budapest FM 92,9 MHz-re, ekkor – Médiatanács döntése értelmében – lekapcsolták az analóg sugárzást és az interneten folytatták az adást. Akkor úgy nézett ki, hogy pályázat lesz majd valamikor kiírva a 92,9 MHz-re, így a Klubrádió frekvenciája hónapokig üres marad, aztán szabad préda lesz.

klubradio2.jpg

Erre most szerdán – alig két nappal a rádió elnémítása után – a Médiatanács üzenetben értesítette a Klubrádiót arról, hogy mégis csak megfelelőnek találta a hiánypótlásukat a szokatlanul hamar, kedden újraindított FM 92,9 MHz rádiós pályázaton. És hogy pályázati nyilvántartásba vették a már egyedüliként pályázó Klubrádió Zrt.-t – írja a Media1. Így a rádiónak a most jelentősen megnőttek az esélyei, hogy visszaszerezhesse frekvenciáját pályázatának tartalmi kiértékelése után. (Megj.: A másik két pályázó, az ATV Csoporthoz közeli Közösségi Rádiózásért Egyesület és kormányközeli LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. nincs már versenyben.)

A fene se érti ezt a gyorsaságot… Most vagy rájöttek a fiúk, hogy az interneten sokkal több embert érhet el a Klubrádió, mint ha csak Budapesten sugároznak, vagy csak megmutatják – persze egy tartalmilag nem megfelelőnek nyilvánított pályázat után – hogy nálunk igenis jogállam van, arról meg se a Médiatanács, se a kormány nem tehet, hogy a pályázat nem nyert. És ezzel pont. De majd meglátjuk.

*

Magyar Ügyvéd Blog pár napos írása felidézi Kovács Zoltánt is. A kormány nemzetközi kommunikációért felelős szóvivője angol nyelvű blogjában arról írt: a Klubrádió nem egyszer, nem kétszer, hanem  hatszor is megszegte a szabályozásokat, ezért vette el a bíróság a frekvenciáját. „Azt hiszem, egyesek ezt hívják jogállamiságnak” – jelezte Kovács, aki szerint sokan politikai motivációt akarnak az eset mögé látni, de a magyar kormány nem is akar és nem is tud beleszólni a médiahatóság és egy privát médiavállalkozás jogvitájába – állította. Aha. Hacsakígynem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6816432100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása