A mi Erzsébetvárosunk

Lejárt a türelmi idő [40.]

2020. augusztus 27. - amier

Tegnap éjfélkor járt le a június végén elfogadott rendelet türelmi ideje, így már csak külön engedéllyel tarthatnak nyitva éjfél után a „bulinegyed” szórakozóhelyei. (A rendelet a Király utca - Erzsébet körút - Rákóczi út - Károly körút által határolt területen belüli kocsmákra, bárokra, szórakozóhelyekre vonatkozik, de más boltok is csak úgy lehetnek nyitva, ha este tíz és reggel 6 óra között nem árusítanak alkoholt.)

buli_turelmi.jpg

A korábban éjfél után nyitva tartó helyeknek alig harmada, 138 hely adott be kérelmet azért, hogy éjfél után is nyitva tarthassanak. 72 hely már megkapta az engedélyt, a többi esetben pedig jelenleg is tart a hiánypótlás – írja az önkormányzat honlapja.

Megj.: azt viszont nem lehet tudni, hogy melyek azok a vendéglátóhelyek, amelyek már megkapták engedélyt. Csak kérdem, ha egy lakónak problémája van, honnan tudja, hogy a helynek van-e engedélye az éjfél utáni nyitvatartásra? Mondom, csak kérdem.

P.s.: Az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2020. (VI.25.) rendelete szerint: a jegyző külön nyilvántartást vezet az önkormányzat területén engedéllyel rendelkező üzletek- ről, az adat nyilvános; a jegyző közzéteszi az önkormányzat honlapján.

***

Szerdán, azaz tegnapelőtt testületi ülés is volt; a szokott helyén lehet megnézni a teljes műsort az Önkormányzati TV oldalán. A Facebook-on két képviselői beszámoló, vélemény olvasható az ott történtekről.

Ki mit mond a testületi ülésről?
Szücs Balázs fb-oldala
Garai Dóra az ÉE-csoport oldalán

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2316179506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása