A mi Erzsébetvárosunk

A hosszasan mérlegelők [29.]

2020. július 23. - amier

Tegnap ismét ült egy rendkívülit a képviselő-testület; ITT nézhető meg a műsor teljes szépségében az Önkormányzati TV-n. Az ülés meghívóját pedig ITT. Leglényegesebb, hogy az összefogott képviselők megszavazták a terasz-nyitvatartás meghosszabbítását, azaz a vendéglátóhelyek teraszai mostantól éjfélig lehetnek nyitva, persze a lakosság legnagyobb örömére. (Megj.: "A rendelettervezetnek környezeti és egészségügyi következ- ményei nincsenek" – erről ez olvasható az előterjesztésben. Szép. Még beleírhatták volna, hogy egyenesen jótékony környezeti hatása van.)

testuleti_szavaz2020.jpg

Fotó: Niedermüller Péter / Facebook

Az önkormányzat oldalán pedig ezt írják:

Erzsébetváros vezetése az elmúlt napokban több oldalról mérlegelte a teraszok nyitvatartását. Végül úgy döntöttünk, hogy a vendéglátóhelyek teraszai 2020. szeptember 15-ig, azaz az elkövetkezendő 8 hétvégén (a pénteki és szombati napokon) a társasházak közgyűléseinek hozzájáru- lása nélkül is nyitva tarthatnak éjfélig.

Ja, és azt is írták, hogy az engedményt hosszas mérlegelés után szavazta meg Erzsébetváros képviselő-testülete. Pont. Mindenesetre érdemes megnézni az Önkormányzati TV-n, hogy mi történt, ill. hangzott el a testületin – lehet keresgélni a napirendi pontok, szavazások és a hozzászólások között. Tényleg érdemes.

Megj.: Fantasztikus választási beszédeket hallhattunk a DK-tól és a Momentumtól, csak kár, hogy ez nem a lakosság érdekeit szolgálja. (via Garai Dóra)

További szép estét mindenkinek.

Payns

P.s.: Azt istárgyalta a testület, hogy kísérleti jelleggel, augusztus 10. és október 31. között, forgalomcsillapítást vezet be Belső-Erzsébetvárosban az önkormányzat. Egyes utcák forgalmi rendje megváltozik: lesz olyan utca, ahol a forgalom iránya módosul, lesz olyan, ahová nem lehet majd behajtani. Lezárás tehát a bulinegyedben, a Kazinczy utcán lesz. Ugyancsak forgalomtechnikai okok miatt Belső-Erzsébetváros mintegy 2000 parko- lóhelyéből 120 megszűnik. (Részletes tájékoztatás szintén az önkormányzat oldalán.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8616045804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása