A mi Erzsébetvárosunk

Itt semmi sem változik? [12.]

2020. június 02. - amier

Tegnap tucatnyi rendőr száguldott a Kutyapárt tagjaiért, mert azok – micsoda rettenet! – zöldre festettek egy szellőzőaknát a Blaha Lujza téren. Három járőrautóval érkeztek az egyenruhások, eljárás is indult a pingálás miatt. Épp úgy, mint a Tarlós/Vattamány/Fidesz idején, amikor a Kutyapárt több tagját is felelősségre vonták pl. a szétrohadt, repedezett járdák kifestéséért.

blaha_mkkp1.jpg

blaha_mkkp2.jpg

A mostani eseményről így tudósított az MKKP:

Zöldre festettük a metró szellőzőnyílását és kapott egy Super Mario-s húsevő növényt. Először jött 4 rendőr, aztán 20. Aztán helyszíneltek. Majd küldött a BKV egy Super Mario-szerű fickót, aki szerint kárt okoztunk. Aztán megállapított 90 000 forint kárt a BKV. Azt nem tudták megmondani, hogy mi kerül ennyibe. Aztán ők is helyszíneltek. Aztán az volt, hogy bevisznek minket a VIII. kerületi rendőrkapitányságra, mert elő kell állítaniuk minket. Aztán végül mégse vittek be. Két és fél óra volt.

A virág sajnos lekerült, jövő héten visszatesszük. (Tegyük hozzá, hogy a rendőrök végig nagyon jó arcok voltak, a BKV-s faszi meg nem.)

Elvileg még röhöghetnénk is mindezen, csak valahogy mégse. Isten bizony azt hittük, a járdafestős-elvivős-feljelentős tragikomédia egyszer s mindenkorra lezárult Budapesten, Tarlós leváltva (teljesen), Fidesz kiszórva (úgyahogy), itt aztán már tényleg nem történhet semmi ilyesmi. Hát egy túrót nem!

Itt semmi sem változik?!

***

Lenne egy kérdésem. Vagy javaslatom, inkább. Elméletileg ugye a főváros már teljesen-totálisan ellenzéki irányítás alatt áll. A kerületek többsége, a közgyűlés, a főpolgármester és minden más főember is ellenzéki. Lecserélték a városi cégek vezetőségét is, pincétől a padlásig. A BKK-nál most épp megint, ott állandóan cserélnek, érti a fene. De a lényeg, hogy elméletileg már az sem fideszes. És már nem is zaklatós.

Namármost. Amíg Tarlós volt, meg a dohos-puhos fideszes vezetés, addig értettem ezeket a reakciókat. Házmester negyven évvel ezelőttről, tiszta sor. De most? Most miért? Kit hagytak poszton, vagy kit neveztek ki, akit nem kellett volna? Nem az volt, hogy az egyik fő különbség az a jófejségi együttható növelésében lesz?

...

Ne már, tényleg, ne legyen ez. Mindig azt hallgatom az összefogósoktól, hogy így kom- promisszum meg úgy kompromisszum; de nem lehetne most úgy egy kompromisszum, hogy nem a bután rendpárti munkásőrök felé, hanem mondjuk ők lesznek jó fejek? (via Ceglédi Zoltán fb-oldala)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2315736382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása