A mi Erzsébetvárosunk

Ott hátul a holdudvarban [3.]

2020. május 06. - amier

Idén már örülhettek egy jót a parlamenti képviselők, de még jobban örülhetnek most az államtitkárok, ők ugyanis sokkal jobban jártak: nekik 35 százalékkal nőtt a fizetésük. Erről az mfor.hu számolt be, miután átböngészték több kormánytag javadalmazásának adatait a kormány honlapján. "Annak a tisztségviselőnek, aki csak államtitkári posztot tölt be az állami vezetésben, bruttó 1 296 300 forintról 1 750 000 forintra ugrott a fizetése, melyet a képviselőkkel ellentétben már év elején érvényesítettek" – jegyzi meg a lap.

orban_kormany2018.jpg

Emlékezzünk csak mit is mondott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, nem is olyan régen: "A kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot." Aha. Hacsakúgynem.

Magán, tehát nem például a képviselőkön vagy az államtitkárokon. Ők egyre jobban keresnek — és miért? Mert okosak és ügyesek voltak. Mármint akkor, amikor arról dönthettek, mennyi is legyen az ő jövedelmük. Mindig ez az a pillanat, amikor ők okosak és ügyesek. Pontosan mutatva, hogy egyáltalán nem buták, horribile dictu: pancserok ők, hanem épp ellenkezőleg. Olyan, felelős döntéshozók, akik pontosan (fel)ismerik érdekeiket és azok érvényesítésének módját. (Fügedi Ubul: Hozzáigazították)

Plusz adalék, hogy a dokumentumok alapján tavaly év végén, egészen pontosan december közepén az állami vezetők új autókat is kaptak. A korábbi, jellemzően 2014-es Skoda Octaviákat 2019-es évjáratú Skoda Kodiaq-ra cserélték le – írja még az mfor.hu.

Mindez történik a koronavírus-járvány miatti válság idején, amikor kisvállalkozások mennek tönkre, és emberek tömegei válnak földönfutóvá. De önmagukkal bőkezűek. Igen, ott hátul a holdudvarban, ott jól fizetnek. Persze, közpénzből.

P.s.: Önnek mennyivel emelkedett idén a jövedelme? Csak kérdem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2215665962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása