A mi Erzsébetvárosunk

988. Kis esti kérdés

2020. március 25. - amier

Jóestét. Olvasom, hogy a szomszédos Józsefváros polgármestere, Pikó András ma reggel az fb-oldalán közzétette, hogy az önkormányzat létrehozott egy kerületi segélyalapot, amelybe Futó Péter, a Futureal tulajdonosa 20 millió forintot tett. Pikó a fizetéséből havi 100 ezer forintot ad az alapba, amelybe az önkormányzati képviselők nettó fizetésük 10 %-át adják minden hónapban a járvány elleni intézkedések költségeinek fedezésére.

koronavirus1.jpg

Az adományok gyűjtésére az önkormányzat egy elkülönített számlát jelölt ki. Továbbá az önkormányzat,

  • megerősítette a szociális ellátórendszert,
  • önkénteseket toborozott és készített fel,
  • zöld számot indított, amit 8 és 20 óra között lehet elérni, adott esetben segítséget felajánlani is lehet rajta,
  • valamint készleteket halmozott fel tartós élelmiszerekből a nyugdíjasklubokban.

Az idősklubokra építve a kerületet felosztották tíz körzetre, amelyekben megszervezik a rászorulók ellátását. (Lásd.: Szolidaritási alap nyílt az itt élőknek)

Nálunk?

Payns

P.s.: És ne a nyugdíjasokat, az idősebbeket tessék pisztergálni azzal, hogy itt aztán már mindenki fegyelmezett, csak ők mászkálnak összevissza, ha kell, ha nem. Mert nem ők a járvány okozói. Ők csak belehalnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4215556452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása