A mi Erzsébetvárosunk

908. Zaj van, babám!

2019. május 30. - amier

EP-választás lezajlott, az eredmény ismert – térjünk is vissza a mi kis kerületünkbe. Tegnapelőtt a „bulinegyed” hivatalos éjjeli zajszennyezéséről, a mindezidáig elhallgatott, tízmilliós nagyságrendű közpénzbe kerülő zajmérési eredményekről, zajtérképekről írt egy hosszabb, igencsak összeszedett posztot a Hetedhétker blogon Novák Gergely – bár nem rövid, tessék feltétlenül elolvasni, mert súlyos dolgokról szól.

bulinegyed5_2.jpg

Február 4-én közérdekű adatigénylést nyújtottam be a VII. kerület Belső-erzsébetvárosi részére vonatkozó éjszakai zajtérképekre elektronikus úton, emailben. Első alkalommal nem jártam sikerrel, a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Irodájának vezetője szerint ugyanis az (egyébként több millió forint közpénzből készített) akusztikai szakvéleményben foglalt információk „szellemi terméknek” minősülnek, és a zajtérképeket sem kaptam meg. Mivel a válasszal nem voltam elégedett, így a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordultam, a dr. Péterfalvi Attila által vezetett NAIH végül nekem adott igazat, tehát úgy tűnik mégsem képeznek államtitkot a mérési eredmények, illetőleg a zajtérképek sem. (Hetedhétker blog, Novák Gergely)

A mért eredmények szerint az éjszaka utcazaj nem egy helyen a 70 decibelt is meg- haladja a kerületben. (Megj.: Az emberi szervezetre még nem ártalmas zajmennyiség maximum 45 dB. A felkapott bulihelyek környékén az átlag 60-65 dB.)

Végül: ma délután 16 órai kezdettel közbiztonsági fórum kezdődött a Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében – gondolom a fenti tragikus „zaj-eremények” is szóba kerülnek.

***

2017 nyarán Erzsébetváros polgármestere – minden konkrétum nélkül – megoldást ígért a bulinegyedben tapasztalható zajjal és egyéb problémákkal kapcsolatban. Vattamány Zsolt akkor azt mondta, hogy egyelőre muníciót gyűjt. (Zajos bulinegyed / HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr114870288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása