A mi Erzsébetvárosunk

879. A magyar puttony

2019. március 04. - amier

Tegnap a Welt am Sonntag német konzervatív lapban Nem szeretem a bosszú politikáját címmel jelent meg egy Orbán Viktorral készült interjú. A miniszterelnök ebben beszél a leromlott magyar-német kapcsolatokról, a most futó plakátkampányban szerepeltetett Jean-Claude Junckerről, és arról, hogy Soros folyamatos támadása szerinte miért is nem antiszemita dolog. Ez utóbbi téma egy rövid részletét emelném ki most.

orban_welt2019.jpg

A Welt am Sonntag újságírója:

– Az a plakát, amelyen Juncker mellett az amerikai befektető, Soros György látható, engem olyan fotókra emlékeztet, amiket a történelemkönyvekből ismerek. Az ábrázolás és a kontextus antiszemita vonásokat hordoz.

Orbán Viktor:

– Ön azért mondja ezt, mert német. Minden nemzet más történelmet hord a putto- nyában. Egy ilyen plakátról Magyarországon senkinek nem jut az eszébe az antisze- mitizmus. Mi a zsidó származású magyarokat elsősorban nem is zsidóknak, hanem magyaroknak tekintjük. A személyekre kihegyezett kampány sem itt, sem az angol- szász világban nem okoz meglepetést. Ez számomra egy német problémának tűnik.

A teljesség igénye nélkül, épp csak az íze kedvéért, de itt van például ez, nem is olyan régről. Vagy ez – 2017 nyaráról. A csodálatos magyar puttonyból hogy hogy nem, de a kormány kampányára válaszul valahogy rögtön az ország leggonoszabb és legmocskosabb korszakát idéző ábrák, szövegek potyognak ki. És ez egyáltalán nem német probléma.

Vérfagyasztó, hogy Orbán milyen cinikusan, és milyen gátlástalanul hazudik.

Payns

P.s.: A magyar sajtóban megjelent összefoglalók szerintem egyáltalán nem adják vissza az erkölcstelen páciens állapotát és a helyzet aggasztóan súlyos jellegét, különösen azoknak lehet érdekes, akik figyelemmel kísérik Orbán (legalább) kétarcú politikai kommunikációját és a Budapest-Brüsszel-Berlin háromszögben kilenc éve előadott eszelős pávatáncát. (via Kolozsvári Szalonna)

***

A Welt megjegyzésére, hogy márpedig a német szélsőjobboldal részben pont Orbánék kormányzati kampányára hivatkozva sorosbérencezik lelkesen például lapjuk újságíróit, Orbán közölte, hogy "a nemzetközi aspektusa engem annyira nem érdekel". A Welt még tett egy kísérletet a megértésre, de hiába. "A plakátokon két ember látható. Soros, aki az Egyesült Államokban él, és Juncker, aki hamarosan nyugdíjba vonul. Ez nem egy normális választási kampány, ezzel csak hangulatot próbálnak kelteni Magyarországon" - mondták, de Orbán ezt is elütötte annyival, hogy "a politika nem szépségverseny, mi pedig tisztává tettük, hogy mi a tét". (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5514667317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása