A mi Erzsébetvárosunk

855. Elemzés karácsonyra

2018. december 22. - amier

Tűpontos karácsonyi elemzés a 444.hu-n. Ez az év nem lett volna teljes enélkül az összeállítás nélkül. Az egyik legszebb mondat a számos gyöngyszem közül: "Nem biztos, hogy Rogánt érdemes terepre küldeni azzal, hogy a 'lopás' és a 'parlament' szavakat egy mondaton belül használja". (MBP)

Az ellenzék felmondta a látszatdemokrácia alkuját.
Sorban dőlnek meg a tabuk a túlóratörvény elfogadása óta. Ez már nem tüntizés.

  • Tabuk sora dőlt meg az elmúlt napokban. 
  • Az ellenzék most nem a boxzsák szerepet választotta, a tiltakozás túlment a tüntizésen.
  • Olyan pártok kerültek egymás mellé, amit korábban elképzelni sem lehetett volna.
  • Ezt váltotta ki a túlóratörvény elfogadása.
  • A video a Studio H-ban készült.

Ajánlott irodalom: Filippov Gábor - A hibrid ellenforradalom kora

„… a politika visszahódítása a fentiek ellenére is a politika feladata. A civil szervezeteknek, a független sajtónak, a „véleményformáló értelmiségnek” fontos normaképző és ellenőrző funkciójuk van. Intézményes politikai alternatívát azonban egyik sem képezhet, választáson nem indulhat, országos aktivistahálózatot nem építhet, ajánlószelvényeket nem gyűjthet. Ugyanez igaz az Európai Unióra is, amelyet minden előnye mellett egészen egyszerűen nem arra hoztak létre, hogy autoriter rendszerekkel hadakozzon, és a jelek szerint a jelenlegi állapotában nem is képes erre. Mindez a pártok feladata. Ehhez azonban először is fel kell ismerniük, hova is csöppentek: egy hibrid rezsim nem a sajtótájékoztató-politizálás terepe.”

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7214507834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása