A mi Erzsébetvárosunk

854. Közmeghallgatás 2018.

2018. december 19. - amier

Ha valakinek esetleg eddig elkerülte volna a figyelmét, tegnap lezajlott az idei, évenkénti egyszeri kötelező közmeghallgatás. Aki valamilyen oknál fogva nem tudott volna ott lenni, de érdekli, hogy mi és hogyan történt – itt egy friss, beszámoló az Új 2019 fb-oldaláról, melyben a Színes Erzsébetváros osztotta meg ezzel kapcsolatos élményeit. Kicsit hosszú, de érdemes végigolvasni, már csak hogy ráérezzünk a helyi közakarat megnyilvánulásának sajátságos ízére. Mert annyira szép, amikor a köz meghallgathatja és szigorúan beszámol- tathatja választott képviselőit...

kozmeghallgatas2018.jpg

Ez a kép összefoglalja a lényeget talán. Magasan, egy asztal mögött ülve válaszolnak (értsd: olvassák fel az előre megírt választ) a nép kérdéseire. A rendőrség képviselői eljönnek, de egy kérdésre sem felelnek. (via Szücs Balázs)

Három részlet a fentebb belinkelt beszámolóból:

Az esemény – a kerület polgármestere –, Vattamány Zsolt beszédével indult, aki hosszasan sorolta a kerületben átadott fejlesztéseket, illetve azokat a projekteket amelyek folyamatban vannak. A polgármester beszédét követően felolvasták az eseményt megelőzően leadott lakói kérdéseket, és megpróbáltak válaszolni azokra az önkormányzat adott szakterületeiért felelősök. Maga a procedúra végtelenül elbürokratizált volt, ugyanis előbb a vonatkozó jogszabályt olvasták fel a válaszadók, majd többnyire megtudtuk, hogy az adott kérdésért miért nem a kerület a felelős.

Több kérdés érkezett e rendőrséghez is, akiknek képviselői jelen voltak ugyan, válaszaikat mégis felolvastatták, és nem reagáltak személyesen a kérdezőknek. Külön mélypont volt, amikor egyik kérdező hosszasan ismertette, hogy milyen akadályokba ütközik, hogy megkeresse Vattamány Zsolt urat a megadott fogadóóráin. Bár a kerület polgármestere megígérte, hogy utánajár az ügynek, mégis egy ilyen panasz elárulja, hogy milyen távolság ékelődik a kerület vezetése és a lakosság mindennapi ügyei közé.

Természetesen a közmeghallgatás végén mindenki elgyötört és csalódott volt. Meggyőződésünk, hogy mindaddig, amíg a kerület vezetése nem kommunikál nyíltan és hatékonyan a lakossággal, és nem érezteti a partneri viszonyt, addig inkább csak halmozódnak majd a kerület problémái ahelyett, hogy megoldódnának azok.

Ennyi volt, kérem tisztelettel mára. További szép estét mindenkinek.

***

Erzsébetváros Önkormányzata rendkívüli ülést tart december 21-én, pénteken 14 órakor. És így karácsony előtt tisztelettel várnak mindenkit – már ha a tisztelt „mindenkinek” si- kerül a meghívót megtalálnia az önkormányzat oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8114501740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása