A mi Erzsébetvárosunk

841. Bürokráciacsökkentés

2018. november 10. - amier

Csinovnyikok rémuralma sorozat 
Lefejezték a hazai természetvédelmet? című Index-cikk margójára 

Természetvédelemmel persze nemcsak a mezőgazdasági minisztérium hatáskörében foglalkoznak. A '90-es évek eleje óta fokozatosan csonkolt magyar földtanra például döntő csapást mértek. Miután a szakma maradékát az MBFH nevű hivatalba tagozták be, (a mezőgazdasági intézeteknél leírt módon) felvételi stopot rendeltek el, és a hivatal 268 fős (? ez lehet, hogy nem pontos) elvi létszáma 210 alá apadt. Ebből küldtek el most további 47 embert — zömében a megmaradt kutatókat, elvégre a hivatal működéséhez ügyinté- zőkre, adminisztrátorokra, de kiváltképp főnökökre mindenképp szükség van.

ferencz_orsolya.jpg

Eközben lett az országnak űrkutatási stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztosa (egy olyan önkorm. képviselő, aki soha hasonlóval — mármint stratégiák kidolgozásával — még érintőlegesen se foglalkozott), lett a székelyföldi jégpályákért felelős miniszteri biz- tosa meg még száznál is több hasonló — persze mindegyik irodával és beosztottakkal. Ezt hívjuk mi itten bürokráciacsökkentésnek.

Állítólag szép ez az újmagyar nyelv, csak nekem nem tetszik.

Fügedi Ubul

***

Egyszerre 10 miniszteri biztost nevezett ki pénteken Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, írja a Zoom.hu a péntek este közzétett Hivatalos Értesítő alap- ján. Így Baán László tovább egyengetheti a Városliget fejlesztését, a pécsi Hoppál Péter kulturális területen hangolhat össze, de Rónaszékiné Keresztes Mónikát sem hagyták fela- dat nélkül: ő lett a magyar zenei nevelésért felelős miniszteri biztos. (via Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8314363905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása