A mi Erzsébetvárosunk

752. Érvénytelen, de…

2018. február 19. - amier

2018. február 18-án, vasárnap este lezárult Budapest Főváros VII. kerületében kiírt helyi népszavazás a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásával kapcsolatban. A reggel 6 órától este 19 óráig tartó szavazáson az erzsébetvárosi választópolgárok 15,89 %-a járult az urnákhoz, összesen 6918 fő adta le a szavazatát a 43 520 szavazásra jogosultak közül. A népszavazási adatokat alapul véve megállapítható, hogy a referendum nem tekinthető érvényesnek. 4572 fő az éjféli zárórára voksolt, 2316 fő az éjfél utáni nyitva tartás mellett foglalt állást. (Erzsébetváros: Sajtóközlemény nyomán)

nepszavaz2018v.jpg

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Örömmel olvastam a sajtóközleményben, hogy a kerület jelenlegi vezetésének a szótárban sikerült megtalálnia például az évek óta elfelejtett konstruktivitás szót, a lakók védelme és biztonsága kifejezéseket, az itt élők érdeke kifejezést vagy a pártpolitikai érdekeken felül álló szavakat. Továbbá örömmel olvastam, hogy leporolták a szocialista frakció eddigi javaslatai közül a fővárosi és parlamenti rendelet és törvénymódosítás kezdeményezését.

Nos, remélem, hogy ha másra nem is, de arra az elmúlt hónapok történései jók voltak, hogy egy egyre inkább eldurvuló problémahalmazzal kapcsolatban ne csak pótcselekvések történjenek. Mert a problémák még problémák maradtak, semmi nem oldódott meg.

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

Sokan állítják, hogy ez a népszavazás felesleges pénzkidobás, nem más, mint egy igen drága közvélemény-kutatás (nagyjából 40 millió forintba kerül megrendezni). Vannak, akik azt sérelmezik, hogy miért szavazhatnak a külső kerületrész lakói, akik nem érintet- tek. Mások arra hívják fel a figyelmet, hogy a valószínű érvénytelenség miatt végül újra az önkormányzathoz kerül vissza a labda, és a képviselőknek kell – vállalva a politikai fele- lősséget – dönteniük a szabályozásról. De lehet, hogy az lenne a legjobb, ha a jelenleg is érvényben lévő rendeleteknek szereznének érvényt. (via Mérce)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1513682742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása