A mi Erzsébetvárosunk

726. Lehet népszavazás, de...

2017. december 02. - amier

Na, kérem szépen. Itt a december, nem sokára jön a Mikulás, majd itt a karácsony – utána pedig jöhet a népszavazás. A héten kiderült ugyanis, lehet népszavazni a "bulinegyedről", azaz népszavazásra bocsátható a belső-erzsébetvárosi mulató- és szórakozóhelyek kötelező zárórájáról szóló kérdés, miután a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a helyi választási bizottság korábbi döntését, amely hitelesítette a kérdést.

A referendum arról szól(na), hogy a Nagykörúton belül található, mintegy 500 kocsmának és szórakozóhelynek be kell-e zárnia egységesen éjfélkor. A szavazás pontos napját jelenleg még nem tudni, azt majd a helyi választási bizottság határozza meg. Valószínűleg február- ban, de legkésőbb márciusban lesz megtartva, így a népszavazást – mindenki legnagyobb örömére – az országgyűlési választási kampány kellős közepére írhatják ki. Csakhogy:

  1. így tavaszig maradnak az egyre elviselhetetlenebb állapotok,
  2. addig is tovább szaporodnak a vendéglátóhelyek,
  3. az egész kerület fog népszavazni a kerület csak egy részét érintő kérdésről,
  4. a testület maga is dönthetett volna a kötelező zárásról, és akkor már jóval előrébb tartanánk.

De nem tartunk. Így aztán itt tartunk, ahol.

Payns

***

Az erzsébetvárosi képviselő-testület október 3-án leszavazta azokat a kezdeményezéseket, amelyek megszüntették volna a Nagykörúton belüli terület kivételezett helyzetét – vagyis azt az állapotot, hogy nincs kötelező záróra. A testület előtt négy változat volt (A, B, C, és D), a negyedik, a D volt a legradikálisabb, aszerint éjfélkor minden helynek be kellene zárnia. A feszült hangulatban a fideszes képviselők nem merték vállalni a felelősséget, a szavazáson tartózkodtak – kivéve Hutiray Gyula alpolgármestert, aki egyedüliként a zár- óra ellen szavazott. A kilenc ellenzéki képviselőből 8 igennel szavazott az éjféli zárórára. A jobbikos Stummer János a fidesszel együtt „tartózkodott”.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4413411475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása