A mi Erzsébetvárosunk

716. Holdudvarék itt és most

2017. november 02. - amier

És akkor most megint egy-két szó a „bulinegyedről”, ahol az ígéretek ellenére sem nagyon akar javulni a helyzet. Ahol a lakók az egyre nagyobb szeméthalmok tetején élnek továbbra is. Ahol egy fikarcnyit sem jobb a helyzet, mint egy vagy két hónapja. Ahol még azt sem tudni, hogy a kiírt, és a lakók egy része által vitatott népszavazás mikor is lesz megtartva. Pletykák vannak, de pontos hírek nincsenek. Csak a kosz, mocsok meg a zaj van.

kiraly2016-20.jpg

Élni ugyan már alig lehet, de legalább az üzlet pörög, van itt minden: Orbán érdekeltség, Matolcsy érdekeltség, fideszes holdudvar régi-új figurái, haverok meg hanta – minderről most az Átlátszó írt.

Arra kerestünk magyarázatot, vajon a fideszes kerületi vezetésnek miért éri meg konzerválni a háborús helyzetet a kocsmák és a kerület lakói között, miközben utóbbiak egyben a választóik is, a felkapott romkocsmák éves mérlege pedig nem mindig tükrözi a népszerűségüket.

Tessék elolvasni Rádi Antónia írását, talán segít megérteni hogy miért is úgy mennek a dolgok a „bulinegyedben”, ahogy mennek. Illetve miért nem mennek a dolgok. Úgyértem, normális kerékvágásban.

P.s.: Az ÉE-csoport pár napja nyílt levélben fordult Tarlós Istvánhoz, segítségét kérve. Aki még nem olvasta, itt elolvashatja. (Megj.: értve és megértve a lakók dühét és kétségbeesé- sét, de azért Tarlóstól várni a megoldást, hááát… nem fűzök hozzá nagy reményt. De ne legyen igazam: még az is lehet, hogy Tarlós fog egy vonalzót, és pár elegáns vonallal kijelöli Budapest térképen az új bulinegyed helyét. Persze az ott lakók legnagyobb örömére.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5113147016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása