A mi Erzsébetvárosunk

678. Vigyázó szemetek …

2017. július 11. - amier

… a Ligetre vessétek. És ne vegyétek le róla! 

Ez a Liget Budapest kiválóan jelzi, mennyire mélyen kommunista párttá züllött az egykori FIDESZ. Deutsch Tamás 1989-ben, amikor még nem Tompika volt és arról kérdezték, hogyan is férnek meg ennyire különféle emberek a párt vezetésében, azt találta válaszolni, hogy az ő fő erényük a sokszínűség. Ez látszik már a külsőségekben is, így például a közvetlen vezetésben van náluk egy magas szőke (Fodor G.), egy magas barna (ő) és egy alacsony barna (Orbán V.).

Most egy a tábor, egy a zászló, egy a vezérlő tábornok, és a katonás egyszínűek fő dolga annak kitalálása, mit is akarhat(na) ő voltaképpen. Ezért a sok "kamu", ezért a sok "hazugság". A sok idézőjel meg azért, mert ezek igazából nem kamuk és nem hazugságok, csak félresikerült tippek. Amikor nem sikerül megtippelni, mit is akar(hatot)t Az, Akivel Együtt Kell Működnie a Nemzetnek, Ha Jót Akar, hát akkor kiderül, hogy az alaptörvényt ugyan gránitba vésték, de a gránit jól véshető, hogy a látványtervek csak a pályázathoz kellettek, igazából nem gondolta őket komolyan senki, és az egész nem is úgy van (bocs, tévedtünk). Sajnos, nemcsak ez, de az egész így van. Bocs, tévedtünk.

Ligeti tánc - Ez egy régebbi cikk, májusból. De az, hogy még ma is érvényes, szépen mutatja, hogy mennyire jó írás. Sajna, a szerző túl optimista, amikor azt írja, hogy "De nőni fog a zöldfelület. Jogilag és papíron mindenképpen".

Nos, nem. "Jogilag és papíron" a zöldfelület ARÁNYA fog nőni. A szerző kiválóan ismeri az ehhez bevetett szakmai trükköket (zöldtetők és füves parkolók beszámítása stb.), de elsik- lott a legfontosabb, a formális trükk fölött. Ennek lényege, hogy az "összevetett" területek nem azonosak: A mostani terület (amin a zöldfelület aránya elvileg kisebb) ugyanis lénye- gesen nagyobb a program befejezése után "Városligetnek" tekintett városrészénél. Azért nagyobb, mert a kedvezőbb eredmény érdekében levágták róla azokat a beépített széleket, amelyek jogilag most még a Liget részei, de utána nem lesznek azok. Az így kihozott, nö- vekvő arány azt jelenti, hogy maga a zöldfelület még a válogatott trükköket bevető tervező szerint is csökken — csak az összterület még jobban.

A Gyurcsány-kormányt névadójának szavaival szokás az "ezer apró trükk kormányának" nevezni. Amint ezt ezer helyen láthatjátok (nemcsak itt, de pl. a vizes VB költségvetésén és tervein, a felcsúti kisvasút utasforgalmán, a fociakadémiák sikerein, a fideszes polgármes- terek falusi vendéghelyein, a 40 cm magas kilátókon stb. stb.) az ezer közepes trükk kormánya van hatalmon.

Reszkessetek: 2018-tól az ezer nagy trükk kormánya jön — és ne mondjátok, hogy nem szóltam!

Fügedi Ubul

***

40 milliárdot már elköltöttek a Városligetre, és 230 milliárdnál olcsóbban nem ússzuk meg. A dilettáns, korrupt tempójuk egyik bizonyítéka a Városliget-projekt. Elköltöttek már 40 milliárdot, de a vége 230 milliárdnál kevesebb nem lesz. Itt az erről szóló cikk, adrenalin gyanánt, kávé helyett. (K. Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1012656933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása