A mi Erzsébetvárosunk

647. K36 - Kinek a mije? (3)

2017. április 09. - amier

És akkor most egy röpke pillanatra térjünk vissza megint a Dob és a Kazinczy utca sarkán álló (Kazinczy u. 36., Dob u. 29.) kétemeletes, önkormányzati és uniós pénzből felújított műemlék lakóházhoz. Pontosabban, az épületben márciusban még ott levő Kazinczy 36 Oktatási és Kulturális Központ furának tűnő létére, működésére.

k36a-1.jpg

k36a-3.jpg

Pár napja a Dob utcában járva, odamentem a hivatalosan Dob utca 29. szám alatt lévő, fentebb említett önkormányzati helyiséghez, mert újabb kiírásokat láttam az ajtón. A Kazinczy utcai oldalon lévő – korábban itt a klubhelyiség felirat volt – bejáraton most két, egészen más kiírás olvasható. Az egyik szerint a helyiség (non-stop nyitvatartással, büfé, kávézó, bolt, szendvicsbár) "kiadó", a másik meg leírja a részleteket. És ott a kapcsolat- tartó neve, elérhetősége is.

Ismereteim szerint ez a helyiség önkormányzati tulajdon, a pályázatban előírt 5 éves üzemeltetési idő leteltéig nem is lehet más. A bérlővel az önkormányzat bérleti és üze- meltetési szerződésben áll. Ezek után nem értem, hogy mi a kiadó: az egész helyiség vagy annak egy része, vagy az előírt funkciók? Ki adott erre engedélyt, akárcsak előzetesen is? Ugyanis az albérleteztetésnek rendeleti feltételei vannak, a pályázati kötöttségek egyál- talán lehetővé tennék-e? Hogy lehet, hogy bizonyos rész az ERőMŰVHÁZ-hoz tartozik, miközben ez egy darab bérlemény?

k36a-2.jpg

A Dob utcai oldalon az aktuális havi program van kitéve. Ez – nem tiltja semmi – egy eléggé nagyon egyirányú szabadegyetem. Az egyirányú megjegyzés a beállítottságra vonatkozik. Az önkormányzat csak a dr. Jászberényi-féle irányzatú emberek érdeklő- désének megfelelő programokat szervez, vagy a kerület lakóinak és más érdeklődőknek is kellene valami?

Uniós pénzből.

Gergely József

P.s.: Hol vannak a szakmai beszámolók, amiket a szerződés negyedéves kötelezettséggel előír? Ki ellenőrzi annak tartalmát? Most már tényleg elő kéne bújni, és mondani valamit minderről…

***

Érdekes módon, március elején íródott posztunk óta Facebook-oldaluk enyhén megválto- zott – nem, nem tartalmilag – már nem Kazinczy 36 Oktatási és Kulturális Központ (és a Szabadegyetem) virít a főoldalon jobbra fent, hanem csak egy Oktatás itt: Budapest VII. kerülete szöveg fogadja a betévedőt (de azért a névjegynél még ott van az eredeti megne- vezés). De tessék megnyugodni (?), tartalmilag semmi nem változott, továbbra is fullba nyomják a  kretént kormánypropagandát.És persze történik mindez továbbra is Rónaszé- kiné Keresztes Monika legnagyobb örömére és megelégedésére – ha jól látom a kerületi fidesz nagyasszonyának szorgos megosztásait.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3912412365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása