A mi Erzsébetvárosunk

630. K36 - Kinek a mije? (1)

2017. február 17. - amier

Visszatérve a Kazinczy és Dob utca sarkán álló épületben levő Kazinczy 36 Oktatási és Kulturális Központ furának tűnő létére, működésére. A hét közepén mi is elmentünk megnézni a házat, hátha úgy okosabbak leszünk. Nem lettünk. A Dob utcai oldalon semmilyen működésre utaló tábla nincs a házon, csak az épület kezelője van feltüntetve: ERVA Zrt. A Kazinczy utca felöl pedig még mindig a Hetes-blog által is megénekelt Geopolitikai Szabadegyetem igencsak elavult plakátja látható, de tábla itt sincs sehol.

k36-1.jpg

k36-0.jpg

Illetve, ez így nem teljesen igaz: a nemzeti zászló (Megj.: tényleg: ez jelzi, hogy valami önkormányzati valami van itt?) és a 36-os szám alatti ajtón egy picinyke tábla hirdeti, hogy „Klubhelyiség”. Tessék már mondani, milyen klubhelyiség?

k36-2.jpg

k36-3.jpg

Merthogy a Dob utca 29. szám alatt – az ERőMŰVHÁZ (Erzsébetvárosi Összevont Művelődési Központ Nonprofit Kft.) 2017-es közszolgáltatási terve szerint – ugyan működik itt egy klubhelyiség, miszerint:

A Dob utca 29. szám alatti helyiségben tavaly indítottunk egy helyi hagyományokat bemutató, kézműves klubot, mely szombatonként kerületi diákok bevonásával működik. A klub tavaly év végén, december 9-étől január 2-áíg a Wesselényi utcai díszteremben egy szép kiállítás keretében mutatta be az éves munkáját. Ezen felül számos önszerveződő klub működik itt bérleti díj ellenében, valamint civil szervezetek is bérlik alkalmanként a helyiséget.

k36-4.jpg

Ez lenne a Kazinczy36  Oktatási és Kulturális Központ? Ami azért fura lenne. Feltételezé- sekbe nem szeretnénk bocsátkozni, de akkor most mi ez? Vagy kinek a mije? (Az oldalukra kirakott plakátok, meghívók szerint az a Zachár Attila a központ vezetője, aki a 22. Század Klub Cafét működtette itt a közelmúltig, és Erzsébetváros hathatós támogatásával jelentős bérleti kedvezménnyel jutott önkormányzati helyiséghez, de erről majd később.)

Ezek után már csak arra lennénk kíváncsiak – és valszeg, a Hetes-blog szerzője is – hogy mindezt most uniós vagy önkormányzati pénzen tolják a kerület egyik frekventált helyén? De feltehető a kérdés úgy is, hogy tessen’ már mondani, önkormányzati pénzen a Fidesz most csinált magának egy saját klubot?

***

A Dob és a Kazinczy utca sarkán (Kazinczy utca 36. - Dob utca 29.) álló kétemeletes, uniós pénzből felújított műemlék ház. 2009-ben az önkormányzat 800 millió forint uniós támogatást nyert a Kazinczy utca középső szakaszának rehabilitációjára, a "Kultúra utcája" projekt keretében, hogy információs pontokat, kulturális központot hozzanak létre. Az eredeti tervek szerint ebben az épületben környezettudatos magatartásra nevelő központ, kézműves és népi kismesterségek bemutatását szolgáló közösségi terek kerültek volna kialakításra. (KMOP 5.2.2/B-2f-2009-0007 - Kultúra utcája, Budapest VII. kerület Erzsébetváros funkcióbővítő rehabilitációja)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr212269290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása