A mi Erzsébetvárosunk

646. Önkormányzati vasököl

2017. április 06. - amier

"Szegények pedig nincsenek, tehát róluk szó se' essék!" 

Tegnapelőtt a Heti Betevő fb-oldalán tudatta, hogy lesújtott rájuk az önkormányzat rendpárti vasökle. Három évnyi Klauzál teres ételosztás után a kerületi önkormányzat közterület-használati engedély hiányára hivatkozva megbüntette őket, és lehetetlenné tette az ételosztást a megszokott helyen. Ehhez tartozik még, hogy egy évvel ezelőtt jelezte nekik a hivatal, hogy csak 2016. május 31-ig hosszabbítja meg a közterület-használati engedélyüket a tér egyéb célú hasznosítási tervei miatt.

klauzal_kiado1.jpg

Mint közleményükben írják, a napokban hivatalosan is kézhez kapták az önkormányzat határozatát, ami a kerület rendjével kapcsolatos szabályok megszegése miatt 30 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtja a szervezetet.

A Heti betevő szerint a törvényesség betartása mellett legfontosabb szempont az emberek segítése volt, azért hétről hétre gyülekezési joguk gyakorlásaként az ételosztásaikat bejelentették a rendőrségnek.

A Heti Betevő reménykedik a megegyezésben, addig egy kerületi magánterületen tartják a Heti Betevő ételosztásait. (Tegnap újabb közleményt tettek ki a Facebook-oldalukra, amelyben köszönetet mondanak a támogatásért a közigazgatási bírság kifizetéséhez.)

Tehát ismét bebizonyosodott, hogy minden csalóka látszat ellenére azért van, amiben zökkenőmentesen, hogy azt ne mondjam, olajozottan működik az önkormányzat, ill. a polgármesteri hivatal.

De volt már ilyen, hogy az önkormányzat öntudatra ébredt és azonmód intézkedett is. Tavaly nyáron például pillanatok alatt megbüntették Kétfarkú Kutyapártot – rájuk is közigazgatási bírságot szabtak ki –, mert néhány szemetesre, lámpaoszlopra és KRESZ-tábla hátuljára (!) valakik matricákat ragasztottak fel, melyeken a viccpárt honlapján „pártplakátként” szereplő képek láthatók. A  hivatal akkor ennyiből azonnal és tévedhe- tetlenül megállapította, hogy a matricákat a Kutyáék ragasztották ki. Hasonlóan „mókás” volt az is, amikor – szintén tavaly nyáron – állítólagos lakossági bejelentésre – a rendőrség az önkormányzattal karöltve eljárást indított ellenük rongálás miatt, mert eléggé el nem ítélhető módon színesre festették a Dob utcai romos járdát.

De hát ugye, rendnek kell lenni. Apropó, ha már szóba került a rend: itt egy április eleji pillanatfelvétel Klauzália oldaláról, Belső-Erzsébetváros egyik hangulatos, iszonyatosan rendben tartott utcájáról... Van kérdés?

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

P.s.: Elkezdtem aggódni. Vajon ezután mi még oszthatunk meleg ételt a rászorulóknak az önkormányzat épülete előtt?

***

Az ételosztás olyan szolgáltatás, amit egy hagyományos jóléti társadalomban az állam vagy az önkormányzat végzett el. A gazdasági és politikai okokból igencsak elgyengült szociális szolgáltatórendszer bizonyos feladatait civilek vették át, akik ezzel olyan közfeladatot látnak el, amelyet az állam vagy az önkormányzat már nem. Erre két válasz adható az önkormányzat részéről: vagy különböző indokokkal ellehetetleníti ezeket a kezdeménye- zéseket, vagy felkarolja őket és keresi, hogy miként tudja segíteni a munkájukat. (komment, szintén a Klauzália fb-oldaláról)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7912406295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása