A mi Erzsébetvárosunk

568. Festett járda

2016. augusztus 15. - amier

Jó estét nyár, jó estét kerület! Kis késéssel ugyan, de elmentünk saját szemmel is megnézni – és persze fotót készíteni – kerületünk legújabb látványosságát (sajnos, jófej kutya nekünk nem jutott), a legutóbbi mindenfélékben említett négyszín-tételes*, kifestett Dob utcai romos járdát. Merthogy mostanság színes járdákról álmodunk…

dob_fest3.jpg

dob_fest1.jpg

De a helyszínen úgy látszott, hogy nem csak mi, hanem a járókelők is, külföldiek meg önfeledten fényképezték magukat vele, szegények azt hiszik, hogy azta!, mekkora jófej kerület, színes a járda!  És tényleg, színes. A festés meg szép. A járda, az úttest és a környező házfalak már kevésbé: házfal omlik, rohad, úttest toldozott, járdaszegély megsüllyedve, az útjelző tábla meg leverve, bánatosan a földön hever. És mindez az épp nagygenerálon áteső Kisdiófa utcai sitthalomtól pár méterre (erről majd később)...

dob_fest2.jpg

dob_fest4.jpg

De azért, mint már korábban is írtuk – biztos, ami biztos - a rendőrség eljárást indított a Kétfarkú Kutyapárt aktivistái (a festés „kivitelezői”) ellen rongálás miatt, állítólag lakossági bejelentésre. Mondjuk, a lakosságnak talán nagyobb örömére szolgálna, ha a rendőrség és a szorgos önkormányzat mással – például a fentebb is említett áldatlan állapotokkal – foglalkozna az ú.n. "bulinegyedben". Adjunk megint tippeket?

Több képet, nagyobb méretben feltettünk az fb-oldalamra, itt nézhetők meg.

*A matematikában a négyszín-tétel azt állítja, hogy egy tetszőleges régiókra osztott síkot, akár egy politikai térképet egy ország megyéiről, ki lehet úgy színezni legfeljebb négy szín felhasználásával, hogy ne legyen két azonos színű szomszédos régió.

P.s.: Közben három nap biciklivel a Balaton kis körön, 2 lány+apa, hihetetlen jó volt. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr210412622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása