A mi Erzsébetvárosunk

Péterfy Sándor utca 7.

2016. október 27. - amier

A telken álló, 1872-ben Medek J. Vince építette földszintes ház lebontása után 1913/14-ben Bőhm Henrik, Hegedűs Ármin és Kovács Károly tervei alapján épült 5 emeletes, "U" alap- rajzú, manzárdtetős szecessziós lakóház. Az építtető Strausz Adolf és Árpád volt.

peterfy7-1.jpg

A ház lábazati része terméskővel burkolt, első tengelyében található az egyenes záródású kapu, következő három tengelyében pedig az egyenes záródású, bolthelyiséghez tartozó nagyméretű nyílások. Magasföldszintje téglaburkolattal ellátott, négy nagyméretű (első és utolsó tengelyben egyenes záródású, míg a két középsőben félköríves, téglával keretelt) ablakkal tagolt. Az eredeti tervekből kiderül, hogy szintenként nyolc lakást alakítottak ki, a pincében műhely, a padlástérben pedig mosókonyha és irodahelyiségek kaptak helyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4711842937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása