A mi Erzsébetvárosunk

Összeomlás szélén a Péterfy? [339.]

2023. június 27. - amier

Lefejezték a Péterfy Sándor utcai kórház teljes menedzsmentjét. (Népszava

Miután hétvégén a saját kérésére visszavonták a tavasszal kinevezett főigazgató, Tóth László vezetői megbízását*, hétfőn rendkívüli értekezleten jelentette be Jenei Zoltán Országos Kórházi Főigazgató, hogy a Péterfy Sándor utcai kórház mindhárom igazga- tójának vezetői megbízását visszavonták, mert nem szóltak időben (?) az intézményben korábban kialakult vezetői válságról az országos kórházi főigazgatónak – írja a Népszava.

peterfy_korhaz2.jpg

Korábban szintén a Népszava számolt be arról, hogy a kórház főorvosai „fellázadtak”, mert elfogadhatatlannak tartották a főigazgató vezetési stílusát, aki egy márciusi értekezleten kijelentette, hogy az orvosok fehérgalléros bűnözők. De emellett még az intézmény működtetésével is súlyos gondok adódtak.

P.s.: A hétvégére az összeomlás szélére került a kórház, a mentőszolgálat arra is fölkészült, hogy az ott ellátandó betegeket más intézményekbe kell vinniük. Ez vezetett előbb a főigazgató, majd a menedzsment távozásához.

*Tóth nem sokáig vezette a kórházat: március elsején váltotta az intézmény élén a nyugdíjba vonulása miatt távozó Sásdi Antalt. Tóth László a Belügyminisztérium helyettes államtitkári posztját cserélte kórház igazgatói székére.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr518154972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása