A mi Erzsébetvárosunk

590. Százmillió az államnak?

2016. október 20. - amier

Hogyan támogatják az erzsébetvárosiak százmillióval az államot? 

Nyár elején az állam úgy döntött, hogy a megbukott KLIK helyett létrehozza a KIK nevű hasonló szörnyet az iskolák kézben tartására. Új hivatalnak új hely kell, az erzsébetvárosi önkormányzat vezetése megtalálta erre a Damjanich utca 6. számú épületet.

Nem olyan régen az önkormányzat már ingyen befogadta a KLIK-t és a Járási Hivatalt a Garay utca 5. alatti hivatali épületbe. Ugyancsak ingyen befogadta a Járási Hivatal ügyfél- szolgálatát az Erzsébet krt. 6. alatti hivatali épületbe. Most viszont nem csak a helyet adjuk, hanem fel is újítjuk az egész épületet. Mint a bizottsági ülésen az irodavezető dr. Kispál Tibor kérdésére elmondta: évek óta az üres épület, örül, hogy nem romlik tovább, hanem jó célt szolgál. A bizottság ülésén éppen arról volt szó, hogy ez a felújítás 107 millió forint támogatás az államnak az erzsébetvárosiak pénzéből.

Annak nagyon örülnénk, ha a nagyvonalúság arról szólna, hogy ebből a pénzből 25-30 üres lakást felújítanak és bérbe adják fedelet kereső erzsébetvárosi családoknak. Ezzel a lépéssel azonban az államot támogatjuk, miközben a napokban dicsekedett a kormány a jó helyzetű költségvetéssel. Így könnyű! Azt nem tudni, hogy ez a nagyvonalúság – több kerületet felügyelő hivatal ingyenes elhelyezése felújított épületben – önkéntes felajánlás vagy valamilyen ellenszolgáltatást ígértek érte.

P.s.: Más. Ritkán tudják egy levéllel megemelni a vérnyomásomat, most sikerült. Persányi Miklós azt kéri a terézvárosi és erzsébetvárosi önkormányzattól, hogy adjanak 5-5 milliót a Főkertnek, mert a "A Városliget fejlesztéséhez kapcsolódóan" ők szeretnék a Városliget fasor üres fahelyeit beültetni. Mindehhez október 27-én sajtóesemény is lesz, melyre vár- ják a polgármestert. Meg aznap délután a Liget Park fórumra is. 200 milliárd és a méretes fairtás mellé az önkormányzatok a lakosság adójából fizessék Persányi úr kívánságait.

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4011824789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása