A mi Erzsébetvárosunk

574. Kisdiófa utcai abszurd 2.

2016. szeptember 02. - amier

"Valahol meg köll kezdeni a falat, bazmeg!"

Még előző, keddi posztunkban írtuk, hogy két jómunkásember az egyik Kisdiófa utcai ház udvarában addig bontogatta szorgosan egy méretes fát megtámasztó téglafalat, amíg az szép csendesen rádőlt a szomszédos Dob utcai házra. Ceglédi Zoltán meg végig közvetítette az egészet a Facebookon. Azóta újabb szomorú – ámde jellemző – részletek derültek ki, ezeket Ceglédi szerdán szintén megosztotta az oldalán.

fakivag_cegledi.jpg

Fotó: Ceglédi Zoltán

Itt a vége: ma délután arra értem haza, hogy a másik, még sokkal nagyobb fát napközben derékban elfűrészelték, kivágták. Ott hever a szomszéd udvarban, hatalmas, megcsonkított darabokban. Innentől pedig mindegy, mit mond majd az önkormányzat, hogyan keni el a dolgot, vagy milyen piszlicsáré felelőst talál a végén valami adminisztratív fogással, ha egyáltalán; sikerült véghezvinni az esztelen pusztítást.

Én már talán nem is élek majd, mire ebben az udvarban újra a háztetőig nyúló, lombos fa nő, madárfészekkel, árnyékkal, élettel. Illetve dehogy nő, ezek betonmániások, ezek aszfaltfüggők, ezek térkőrajongók, nem lesz itt fa egy szál se. És nincs kétségem: sose tudjuk meg, mi volt ez az egész, a falbontással, a hazudozással, az életveszélyes szeren- csétlenkedéssel. Nem fogják megmondani, hogy ki rendelte meg az eredeti rombolást, ki hajtotta végre, ki a felelőse. Maximum ismerősként üdvözöljük majd azt az ingatlan- spekulánst, pártközeli atyafit vagy más kádert, aki rövidesen becaplat majd az elvárt, betonízléshez igazított módon famentesített telekre. (Ceglédi Zoltán aug. 31., 16:49)

Sugárban kell hánynom ettől a történettől. Életveszélyes bontás, életminőségrombolás (fakivágás az ország legsűrűbben beépített környékén) és a kedves állampolgárnak nulla információ jut. Mélységesen lesz**ják itt a hatalmasok a népet. (egy komment, ugyanonnan)

Ilyenkor eszünkbe jut Csomor Sándor az ERVA vezérigazgatója, aki 2014-ben arról beszélt valakivel, hogy a városnak ezen a részén "szar a levegő, asztmás vagyok, nekem nem a szívem csücske, én a II. kerületben lakom, ha valaki Budán lakik, utál átjönni a hídon".

Kell ehhez még mondani valamit?

***

A katasztrófavédelem – többek közt – a HVG kérdésére azt közölte, hogy mivel nem kaptak bejelentést az esetről, vagyis nem hívták őket, így bizonyára önkormányzati hatáskörben oldják meg a dolgot. Az önkormányzatot is felkeresték telefonon, de az önkormi későbbre ígérte a tájékoztatást. Épülő Erzsébetváros, mi?!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2911672118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása