A mi Erzsébetvárosunk

521. Tisztújítás kezdődött

2016. március 24. - amier

Magyarországon nem gyakori eset, hogy egy párt tisztújításánál kihívója van az elnöknek. Az MSZP-ben a hírek szerint többen is indulnának ezért a tisztségért. A tisztújítás a helyi és megyei szinteken is megtörténik, azoknál kisebb a médiafigyelem.

mszp_tisztuj.jpg

Mivel ritka eseményről van szó, hálás téma a médiának. Előfordul az érintettektől névvel vállalt információ és különböző sugallatok is. A hivatalos mód minden szinten a pályázás, amiről a tagok, illetve küldötteik döntenek. Választmányi ülésen javasoltam, hogy ha valakit ajánlanak, írják a neve mellé azt is, hogy milyen eredményei alapján javasolják és mit várnak tőle. A pályázó személyét az hitelesíti, hogy leírja az eredményeit és a legfontosabb vállalásait. Konkrétan, számon kérhetően.

Olvasható olyan is, hogy a parlamentbe kerülés a lényeg. Ez az ötlet - ha valóban létezik - Magyarország cserbenhagyása. Látjuk milyen az ország helyzete, benne milliók szegénysége, a tönkretett egészségügy, oktatás, az ellopott trafik, föld, az elmenekült fél millió ember. Ilyen körülmények között elfogadhatatlan az a cél, ami néhány ember listás bejuttatásáról szólna. Az Orbán rendszer lezárására van szükség, amihez erős MSZP kell, megfelelő vezetőkkel az élen.

Aki megelégszik a csak bejutással, az a Fidesz érdekét képviseli a választókkal szemben. Ilyent az MSZP nem engedhet meg és nem enged meg magának.

Gergely József

***

Az MSZP-ben alulról felfelé zajlik a tisztújítás, a kongresszus előtt az alapszervezetek, majd a városi és megyei szervezetek is megválasztják vezetőiket, küldötteiket, s ezután dönt a kongresszus az országos posztokról. A június 25-re összehívott tisztújító kongresszuson az országos vezetőséget is megválasztják, így az elnökség tagjait és a pártelnököt. Az alapszabály szerint mindenkinek, aki valamilyen párttisztségre jelentkezik, írásos pályázatot kell benyújtania. Az elnöki posztért egyelőre hárman indulnának: a jelenleg is regnáló Tóbiás József, Szanyi Tibor, a párt európai parlamenti képviselője, illetve Harangozó Tamás.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1008523276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása