A mi Erzsébetvárosunk

483. Firkált falak

2015. december 10. - amier

08.jpgSokszor láttunk itt a blogon házakat csúfító falfirkákat. Az utcán járva még többen lehet „gyönyörködni”. De talán most változás történik. Az önkormányzat január 1-től szerződik egy céggel a falfirkák és vadplakátok eltüntetésére. Megjegyezzük, hogy a vadplakát onnantól terjedt el igazán, hogy az önkormányzat 2012-ben lebontatta az önkormányzati hirdető- táblákat, hogy majd készíttet „a városképnek megfelelőt”. Azóta sincs…

Remélhetőleg a falfirkákat eltávolító projekt szerencsésebb lesz.  A lényege: a cég munkatársai folyamatosan járják az utcákat és felmérik a falak szennyezettségét. A friss falfirkák miatt rendőrségi feljelentést is kell tenniük. A társasházak hozzájárulása után eltávolítják a falfirkát és festéktaszító bevonatot visznek fel. Rendszeresen ellenőrizni kell a megtisztított felületeket.

firka1.jpg

Arról nem olvastam a szerződésben, hogy egy társasház kihez fordulhat (a vállalkozóhoz vagy az önkormányzathoz), ha házukon friss falfirka jelent meg. Talán ezt is megoldják.

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr738154444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása