A mi Erzsébetvárosunk

10. Képtelen városképvédelem

2013. szeptember 28. - amier

07.jpgMég 2012 februárban fontos döntést hozott a Képviselő-testület Fideszes többsége. "Városképvédelmi szempontok” miatt elrendelte a kerület utcáin lévő 150 plakáttartó tábla kivágását. Rendbe is hozathatták volna a sok éves használat során megrongálódottakat, de „városképvédelmi szempontból” ezt a döntést hozták.

Mi már többször elmondtuk, hogy a plakáthelyek azért vannak, hogy a lakossági hirdetések igényét ki lehessen elégíteni. Jobb ez, mintha a lakóházak falára, elektromos kapcsoló-dobozokra, és más helyekre ragasztanák az elveszett kutyus, eladó rézmozsár, lakossági szolgáltatás felajánlása stb. tartalmú hirdetéseiket. Falra hányt borsó volt minden észérv. Lehet, hogy nekik az fájt, hogy a plakátokon nem lehet „megszűrni” a véleményeket – amint azt látjuk az erzsébetvárosi televízióban, újságban? Valószínűleg így van, de a városképvédelem elegánsabb hivatkozás.

DSCF7287.jpg

Nosza, ki is küldték a közmunkásokat az utcákra, akik néhány hét alatt kivágták a tartókat. Sokat pár centivel a járda felett, hogy a csonkban elbotlik, aki arra jár. És még mit látunk azóta? A hirdetési igény nem szűnt meg, helyet keres és talál. Dobozokon, fedeleken, ajtókon, házak falán. Itt egy példa, amit egy önkormányzati tulajdonú házon láttunk.

A világ – szerencsére – másképpen mozog, mint ahogy a hatalom elképzeli.

Gergely József
önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr885535540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása