A mi Erzsébetvárosunk

476. Magyarországot is …

2015. november 20. - amier

kihagynák a mini-Schengenből olvashattuk csütörtökön a HVG-ben. Pénteken Orbán arról beszélt a mikrofonállványának, hogy újra kellene tárgyalni a schengeni egyezményt. Előbb teljesülhet a vágya, mint azt szeretné. A nyugati elképzelések szerint a mini-Schengenből kihagynák a kelet-európai országokat, köztük Magyarországot is. Elegük van a követelőző, de semmilyen kötelezettséget sem vállalókból.

mini_schengen.jpg

Kékkel a jelenlegi tagok, sárgával a felvételt kérők (Fotó:

Mielőtt megrántjuk a vállunkat, hogy úgy sincs pénzünk utazni, gondoljuk végig a lehetséges következményeket. Az egyik a magyar-osztrák határon visszatérő útlevél és vámellenőrzés, ami hosszú ideig tart. Ezért a nálunk lévő nagy exportáló cégek – amelyek a magyar termelés jelentős hányadát jelentik – elmennek innen. Ugyanis nem fér bele a működésükbe, hogy az úton lévő alkatrészek érkezése kiszámíthatatlanná válik és le-leáll a termelés. Vagy itt kell raktárt építeni. Ennél olcsóbb, hogy a határ másik oldalára mennek vissza. Ez hány tízezer megszűnő munkahelyet jelent?

A másik következmény, hogy Németországból, Angliából és az új Schengenen belül maradó többi országból hazaküldik a kelet-európaiakat, köztük a fél millió magyart. Itthonról most még menekül, aki tud.

Lehet, hogy a több százezernyi utcára kerülő a katasztrófa előidézőjét fogja megkergetni?

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr248095444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása