A mi Erzsébetvárosunk

452. A katonákról

2015. szeptember 15. - amier

Nemrég még tagadta a kormány, hogy katonákat vezényelnek a déli határra. Azóta tudjuk, hogy mégis mennek, mert a Jobbik követelte. Most azt mondják, hogy tűzparancs nem lesz. De tudjuk, hogy a Jobbik ezt is követeli és a törvénymódosításokban is benne van a lehetőség. A múlt héten volt egy durva jelenet Röszkén, ahol egy operatőrnő felrúgott egy kislányt és egy gyerekével futó férfit. Később ezt azzal magyarázta, hogy megijedt a tömeg- től. Mi van, ha a tömegoszlatásra nem képzett katonák közül akár egyetlen megijed és lő?

hatar_katona1.jpg

Olvashattuk, hogy mi történik a déli határon, ahol a katonák teljes szervezetlenségben kénytelenek dolgozni a kerítésen és közben van kiképzésük a határvédelemre. A magyar törvény a katonák hazai bevetését lehetővé teszi fegyvertelen emberek ellen, mint ahogy kitalálták és törvénybe iktatták a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”. Utóbbit a magyar alaptörvény sem ismeri. A védtelen emberek elleni fegyverhasználatot az általunk is aláírt nemzetközi egyezmények tiltják.

Ebből könnyen eljuthatnak a felelős (?) vezetők a Hágai nemzetközi törvényszék elé. És ott nem az Orbánnal szotyizó főügyész ül az ügyészi székben, és a bíróságot sem az Orbánhoz való lojalitásukért jutalmul kapott alkotmánybírói címmel rendelkezők alkotják. Szóval jobb lenne, ha a kijáratnál a kormány és a Fidesz emberellenes törvényeit kitaláló és elfogadó jogi végzettségű tagjai (Orbán, Trócsányi László igazságügy miniszter, Gulyás Gergely alkotmányügyi alelnök és mások) leadnák a jogi diplomájukat.

Mivel várhatóan ma, szeptember 15-én kihirdetik a „tömeges bevándorlás okozta válság- helyzetet”, utána kiszámíthatatlan események következhetnek. Ezért a katonáknak és családtagjaiknak ajánlom Várnai Zseni egyik versét, még a múlt század elejéről.

Az első szakasz:

Én magzatom, szép katona fiam,
Szíve vérével ír neked anyád,
Mióta a császár kenyerét eszed,
Vörösbe fordult itthon a világ!
Most készülünk a döntő, nagy csatára,
S ti lesztek ellenünk majd a sereg,
Ha ráuszítnak önnön véreidre,
Ne lőj fiam, mert én is ott leszek!

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr487787776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 18:03:04

Ha van összefüggés a fejetlenség és a fegyverhasználat között, akkor az osztrákok és a németek fognak először odasózni.

2015.09.15. 18:34:12

Már miért, és legfőképpen mitől ijedne meg a katona? A határállomások előtt kígyózó soroktól? Elvégre ezek könnyedén integrálható, szabálytisztelő emberek, a zöld határon még meg sem próbálnak átmenni, mert tudják, hogy az nem tilos. Na és egyébkéntis: a sajtófotók szerint a tömeg 2/3 része nő és gyerek. Nők, meg gyerekek nem szoktak olyat tenni, ami megijeszt egy kiképzett katonát.

"Ebből könnyen eljuthatnak a felelős (?) vezetők a Hágai nemzetközi törvényszék elé. És ott nem az Orbánnal szotyizó főügyész ül az ügyészi székben, és a bíróságot sem az Orbánhoz való lojalitásukért jutalmul kapott alkotmánybírói címmel rendelkezők alkotják. Szóval jobb lenne, ha a kijáratnál a kormány és a Fidesz emberellenes törvényeit kitaláló és elfogadó jogi végzettségű tagjai (Orbán, Trócsányi László igazságügy miniszter, Gulyás Gergely alkotmányügyi alelnök és mások) leadnák a jogi diplomájukat."

Biztos forrásból tudom, hogy az osztrák vezetők már leadták a diplomájukat, és a törvényszéken ülnek.

www.ausztriaimunkak.hu/hirek/menekultek-ausztriaban-katonak-a-hataron-torlodas-az-a8-as-autopalyan-nemetorszag-iranyaban

"Ugyancsak hétfőn az osztrák kancellár azt jelentette be, hogy Ausztria katonákat vezényel a határaihoz, feladatuk a menekültek humanitárius segítése lesz. Az osztrák közszolgálati televízió (ORF) híradójának közlése szerint tevékenységük kedden kezdődik.

Gerald Klug védelmi miniszter szerint első lépésként a burgenlandi határrészre fognak összpontosítani, mert ez a mostani menekültáradat fő útvonala. Kitért arra is, hogy a menekültek útvonalától függően más régiókban is bevetnék a katonákat. "

Meg a németek is...

Menekültkrízis: Németország 4000 katonát helyezett készültségbe

hvg.hu/vilag/20150911_Menekultkrizis_Nemetorszag_4000_katonat_h

dunántúli gyerek 2015.09.15. 18:35:46

Ha vki lőni fog akkor egy migráns le lesz lőve.

Felháborító, nem? Diktatúra, bazmeg. Németországban már ma lövöldöztek a bevándorlókra.

Kampfer 2015.09.15. 18:54:10

Azt most hagyjuk is, hogy mennyiben érinti ez jobban Erzsébetvárost, mint pl. Debrecent vagy Balatonalmádit... Mindegy!
De: magyar katonák a magyar földet védik a határaink mentén. Fegyverrel. A határon túlról minden egyéb körülményt leszaró, agresszív és állat módjára viselkedő hordák döngetik a kapukat (mától már nem csak átvitt értelemben)! Csak úgy megkérdezném a t. posztert, hogy ugyan már mi a toszt kellene tenni ebben a helyzetben? Ha egy migráns annyira agyhalott, ahogy az az utóbbi három hónapban látható volt, akkor joggal számítson rá, hogy felrúgják, lefújják gázzal, kap egyet a gumibottal. Ha rátámad egy rendőrre, vagy katonára, akkor pedig számíthat rá, hogy lelövik. Mi ebben a furcsa...?

Az idézett vers társítása a tárgyalt helyzethez pedig netto ostobaság! Jelen esetben tényleg idegenektől védik a katonák a SAJÁT földjüket a SAJÁT KORMÁNYUK utasítására a SAJÁT parancsnokaik parancsára. Vagy ez csak számomra evidens...?
Kamp.

-JzK- 2015.09.15. 19:03:16

Igazából nem értem mi itt a probléma, normális ember nem dönt be határkerítést, nem rohan tömegestül fegyveres katonák és rendőrök ellen, nemde?
Felelős szülő meg nem indítja a gyerekét fegyveres hatóság ellen... ennyi.

Burgermeister 2015.09.15. 19:17:15

Illegális határátlépők...kérem szépen....az normális, hogy illegálisan jönnek?

bandiras2 2015.09.15. 19:59:39

"Mi van, ha a tömegoszlatásra nem képzett katonák közül akár egyetlen megijed és lő?"
Mi lenne? A média telekürtöli a világot vele, jól felfújva ahogy kell, hogy a magyarok mészárolják a határt átlépni akarókat, erre a migránsok többsége inkább másfelé fog menni. Win.

2015.09.15. 20:09:55

Nem is tudtam, hogy Erzsébetváros Röszke része lett.
Hogy tágul a világ...
süti beállítások módosítása