A mi Erzsébetvárosunk

448. Péter durván kiragadva

2015. szeptember 06. - amier

08.jpgMa a kerületi romházak-sorozatot folytattuk volna, de közbeszólt az élet, ugyanis belebotlottunk a Hírnarancs mai számába, ahol – többek között – a nagyszerű Erdő Péterről értekeznek. Nem is szaporítanánk tovább a szót, ide most és azonnal – és biza’ minden gátlás nélkül (Bocs, Narancs, bocs!) – feltesszük az előbb említett erdős-részt, merthogy szívünkből szóltak. Méghozzá ezt itten ni!...

Erdő Pétert durván kiragadták a kontextusából

Minden rajtakapott hazug, hülye vagy gonosz ezzel jön. Hogy kérem, az én szavaimat durván kiragadták a szövegkörnyezetükből – ezt biztos tanítják valami konfliktuskezelő alapszakaszában. Erdő Péter magyar és katolikus főpap a múlt héten valami olyasmit talált mondani, hogy azért nem tudja az ő anyaszentegyháza befogadni az útszélén tengődő menekültgyerekeket, mert akkor bizony az embercsempészet bűnébe esnének, attól meg óvjon a Szűz Mária. Oké, ezt még csak értettük, a katolikus egyház valahogy úgy képzeli a világi környülállást, hogyha kellő mélységig nyal be Orbánnak, akkor zavartalanul sütögetheti pecsenyéjét – nem volt ez régebben sem másként.

erdo_peter1.jpg

A Hírnarancs kedvenc képe Erdő Péterről.

Na, de az, hogy most kiáll az Indexen, és leadja ezt a konyhakészen vett dumát, nos, az nem csak gyenge jellemre (erről már a múlt héten is meggyőződhetett az ország), de gyenge elmére is vall. A gonoszságot meg már ne is bolygassuk. Olvassuk el inkább a tárgyban Schilling Árpád hirtelen felindulásból elkövetett jegyzetét!

Tejszínhabnak meg ott van e tortára maga a pápa őszentsége, Ferenc, aki a menekültek befogadására buzdít. Ferenc pápa arra szólított fel vasárnap minden európai plébániát, vallási közösséget, rendházat, hogy fogadjon be egy menekült családot, és bejelentette, hogy ebben példát fog mutatni, élen fog járni az általa vezetett római egyházközség és a két vatikáni plébánia, amelyek már "a következő napokban" megteszik a lépést – írja róla a hvg.hu. (Hírnarancs)

***

Ha esetleg valakinek mindez nem volt elég mára, még itt van egy poszt a Hunvald-blogról Erdő Péterről, a keresztényi szeretetről, meg ilyesmikről. Ja, és még valami: ma megint vasárnap volt, ugye mindenkinek eszébe jutott a KDNP? Is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr397765604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása