A mi Erzsébetvárosunk

442. Itt az idő

2015. augusztus 22. - amier

Olvasom a Népszabadságban, hogy elkezdték több ezer rendőrből a "határvadász” egységek szervezését a kerítés védelmére. "Pintér utasítása szerint mindezt úgy kell végrehajtani, hogy sehol sem keletkezhet az intézkedés hatására közbiztonsági deficit.”

pinter2015-1.jpg

Itt az idő Pintér Sándor leváltására. Ugyanis két eset lehet. Ha az utasítás végrehajtása (kivenni a rendszerből több ezer embert, miközben nem lehet deficit) lehetetlen, akkor alkalmatlan, mert értelmetlen parancsot adott. Ha az utasítás végrehajtható (kivenni a rendszerből több ezer embert, miközben nem lehet deficit), akkor eddig elmulasztotta ellenőrzési kötelezettségét, hiszen több ezer (kettő?, három?, több?) rendőr nem csinált semmit. Utóbbi esetben a teljes parancsnoki kart (országostól a városiig) le kell váltani és közmunkásnak küldeni, mert pocsékolták az élő erőt és sok-sok pénzt.

Van persze harmadik lehetőség is. Ez az egész csak kommunikációs cirkusz, megmutatni, hogy mindenki a helyén van és cselekszik. Ezt a trükköt már évek óta csinálják és sikerrel verik át az emberek nagy részét.

Gergely József

***

Lehetetlen feladatot kaptak a határvadászok (Origo 2015.08.22.) - A kormány határvadászszázadokat rendel a szerb határhoz: a jelek szerint dönteni könnyű volt, a megvalósítás annál nehezebb lesz, a siker pedig kérdéses. A biztonsági szakértő szerint ez eleve lehetetlen küldetés, a kormány kapkodása pedig a kerítés kudarcának beismerése.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr517725826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása