A mi Erzsébetvárosunk

436. Végtelen történet 3.

2015. augusztus 05. - amier

És akkor most, ahogy még a múlt héten megígértük, jöjjön gyorsan egy rövid beszámoló a megint felújított Dob utcáról, ill. annak Kiskörút felöli – egykor díszköves – szakaszáról. Remélhetőleg utoljára.

Három év alatt immáron harmadszor lett teljesen felújítva (és számtalanszor megtákolva) a Dob utca. Az önkormányzat szerint túl nagy volt a forgalom, ezért nem bírták a 100 mil- lából lerakott térkövek. Így aztán most egyszerűen leaszfaltozták az úttestet. A térkőből aszfalt lett, térkő csak az úttest két szélén, a parkolósávban maradt. Meg itt-ott-amott. Mit ne mondjak, szép lett. Vagy legalábbis: eklektikus.

dob20150731-1.jpg

dob20150731-2.jpg

dob20150731-3.jpg

Az önkormi szerint a javítgatások költségeit garanciálisan a kivitelező állta, így az nem került semmibe az önkormányzatnak. Az máig nem derült ki, hogy eredetileg ki és miért a térköves megoldást rendelte meg. A zseniálisan megtervezett beruházásról az RTL Híradó- ja egy összeállítást, mi meg a múlt hét közepén a fenti képeket készítettük aznap, mikor a polgi épp ünnepélyesen (bármit is ért alatta) átadta az Akácfa utcai új, megfestett tűzfalat.

dob20150731-5.jpg

dob20150731-4.jpg

Az új aszfalt a Kazinczy utcáig tart, onnan már a régi, megszokott (?) kátyús Dob utca viszi tovább az arra zötykölődőt…

Payns

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr37681442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása