A mi Erzsébetvárosunk

366. Százéves - Murányi utca 16.

2015. február 26. - amier

04.jpgÉs akkor most megint az idei 100 éves házakról. Mint korábban már szó volt róla, az idén megrendezésre kerülő ötödik Budapest100 szervező- csapata ismét várja az érdeklődőket. A fővárosi programot 2015. április 18-19-én tartják, mi meg még januárban kigyűjtöttük az összes (?) idén centenáriumát ünneplő erzsébetvárosi házat.

Ezek jó részét már tavaly tárgyaltuk, így aztán meglepően kevés – mindössze kettő – épület maradt az idei évre. Nézzük is most meg az elsőt, a Murányi utca 16. szám alattit.

muranyi16-1.jpg

A Garay tér közelében lévő, 33197 helyrajzi számú telken 1915-ben épült fel Merlust Ignác megrendelésére ez a háromemeletes, eklektikus lakóház. A tervező, kivitelező Charvath és Sándor Imre volt. Egyes források szerint eredetileg kétemeletesnek épült, a harmadik emelet csak később került a házra, amely ma már részben eredeti architektúrája nélkül áll. Egykoron a földszintjén működött Apfelbaum Jakab ALMAFA vendéglője.

BBP

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr817222343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása