A mi Erzsébetvárosunk

348. Százéves házak 2015.

2015. január 21. - amier

05.jpgAz idén megrendezésre kerülő ötödik Budapest100 szervezőcsapata ismét várja az érdeklődőket, merthogy idén is lesz Budapest100. Az OSA Archívum ötlete alapján a Kortárs Építészeti Központ Alapítvány (KÉK) szervezésében megvalósuló fővárosi programot 2015. április 18-19-én tartják. A 100 éves házakról szóló programsorozat az adott évben centenáriumukat ünneplő épületeket mutatja be a látogatóknak.

Az akció híreit és a csatlakozás feltételeit a www.budapest100.hu oldalon lehet olvasni. Mi – csakúgy mint tavaly – idén is összeállítottuk azoknak a házaknak a listáját, melyek Erzsébetvárosban idén lesznek 100 évesek. Ismerkedjünk meg velük!

dohany47-1.jpg

Az azonban kissé furcsa (vagy érdekes?), hogy csak hét ilyen házat találtunk, és ezek közül is öt (!) már tavaly, 2014-ben szerepelt a 100 éves összeállításunkban. Tehát vagy ez van, vagy valamit nagyon elnéztünk, amikor Déry Attila építészettörténész a kerület épületeiről írt monográfiája alapján csak ennyi házat találtunk.

Ha valaki még tud ünneplendő épületről, szóljon…

***

Tavaly, 2014-ben az Önkéntes Központ Alapítvány szakmai zsűrije az Év Önkéntes Programjává választotta a Budapest100-at.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr977095455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása