A mi Erzsébetvárosunk

334. Sétafika 3.

2014. december 27. - amier

05.jpgMindenekelőtt bocsánat, hogy megtévesztő a cím, most elég lett volna a séta is. Karácsonyi. Röviden: még október elején került félig készen átadásra a Dohány utcában a gettó-emlékfal, melyet aztán az avató- beszédek után azonnal vissza is csomagoltak. Az interaktív térképpel is rendelkező fal a pesti zsidóság történetének és a gettónak állít emléket.

A december elején – az októberi ünnepi átadás ellenére – azonban még mindig csak félig volt kész. De most, az ünnepekre csoda történt, a Dohány utcai emlékművet befejezték (épp most csomagolnak a munkások) karácsonyra/hanukkára. 

dohany_emlekm5.jpg

dohany_emlekm6.JPG

dohany_emlekm7.JPG

Néhány kérdés azért nyitva maradt:

  • Miért szűnt meg az aszfalt járda, helyette murvával szórták fel a területet?
  • Egy emlékmű előtt nem kellene megszüntetni a parkolást? Így nincs rálátás, hátha még elolvasod a feliratot...

Kellemes ünnepeket, és Boldog új évet kívánok mindenkinek.

Fedrid Gábor

***

Kár, hogy a fal jelentős részét az foglalja el, hogy ki is állította. Nagyjából akkora felületen közlik ezt, mint a pesti zsidóság történetét élet- és halálkrónikástól. (Urbanista)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr937015211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása