A mi Erzsébetvárosunk

310. Körbenéztünk 1.

2014. november 12. - amier

02.jpgJóreggelt. Egy hónapja, hogy lezajlott az önkormányzati választás. Mint korábban írtuk, az ellenzéki összefogás színeiben 7 ellenzéki képviselő jutott be az új képviselőtestületbe. Azt is írtuk, hogy szerintünk jó ötletnek látszik megnézni ennek a hét képviselőnek a fb-oldalát, hogy ők mit tapasztaltak, láttak a kerületben, az önkormányzatban ezidő alatt, és hogy ezekből mit osztottak meg a választóikkal.

Csapjunk is rügvöst a lovak közé, nézzük részletesebben, hogy ki mit csinált a fészbukon az elmúlt egy hónapban!

fb_nemeth1.jpgNémeth Gábor János (01. TEVK)

Első bejegyzés: 2014. április 18., tagja a Klauzália és a Demokratikus Koalíció Erzsébetváros, Terézváros csoportnak. 276 ismerős.

Németh Gábornak még nincs közszereplői, politikusi oldala, csak személyes profilja. Itt az utolsó bejegyzés szeptember 20-i, előtte a sokat emlegetett "Hunvald-vándorkiállítás”-ról került fel az oldalra egy "nyár végi anziksz”. A másik, a kerülethez (választáshoz) kapcsolódó bejegyzést egy ismerőse írta szeptember 13-án, miszerint „mókás dolog szombat reggeli kómában arra eszmélni a Király utca közepén, hogy a kis arcoddal van tele a fél környék”.

Az önkormányzat honlapja szerint Németh Gábor a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság tagja. A kerülettel, önkormányzattal foglalkozó bejegyzést nem találtunk.

fb_kovermoni1.jpgUjvári-Kövér Mónika (02. TEVK)

Ujvári-Kövér Mónikának szintén nincs közszereplői, politikusi oldala, csak személyes profilja, ezen az első bejegyzés 2011. július 19-én született. Tagja a Kék szalaggal a demokráciánkért... és a Parlagfű- és más pollenallergiások Magyarországon csoportnak. 789 ismerős.

Hogy a profilon mi van, arról fogalmunk sincs, azt csak ismerősök láthatják. Mindenesetre így meglehetősen nehézkes lehet a fészbukon keresztül kapcsolatot tartani a választókkal.

Persze ha mindenkit ismer a választókerületben, és mindenkivel nap-mint-nap találkozik, akkor erre tényleg nincs is szükség… Az önkormányzat honlapja szerint a Városüzemel- tetési Bizottság elnöke.

fb_kispal.jpgdr. Kispál Tibor (04. TEVK)

Csatlakozott a Facebookhoz: 2010. április 15-én, a NAVégre!, a Politikai Csatatér és a Politikai vitafórum csoportok tagja. 2322 ismerős, 331 kedvelés.

Facebook-oldala azért érdekes, mert van neki személyes adatlapja is, meg úgynevezett közszereplői, "like” oldala is, de a kettő között semmi különbség sincs, egyikről oszt meg a másikra és fordítva.

Utolsó bejegyzése november 10-ei, ebből mindenki megtudhatta, hogy Gabikától megvonták a szót, rettegj népjólét!” Előtte egy nappal arról tájékoztatta olvasóit, hogy A Cseh nemzet fácánjai megúszták. Most akkor Lázár kire fog lövöldözni? Munkaidőben...” Nem mellékesen ő a kis képecskék nagy tudója.

Az utolsó, kimondottan az önkormányzati eseményekkel kapcsolatos bejegyzését október 13-án posztolta, amikor megköszönte támogatóinak a támogatást. A Pénzügyi és Kerület- fejlesztési Bizottság tagja és Szociális és egészségügyi tanácsnok.

Molnár István (06. TEVK)

Nincs se ilyen, se olyan oldala, de lehet, hogy csak mi nem találtuk… Az önkormányzat honlapja szerint a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság tagja és Pénzügyi tanácsnok.

fb_nagyandi.jpgNagy Andrea (10. TEVK)

Első bejegyzés: 2007. május, tagja a Hayabusa Fan Club, a Citadella Motoros Találkozó és a Anya atus bernus szilvi csoportnak. 328 ismerős.

Nagy Andreának sincs még közszereplői, politikusi oldala, csak személyes profilja. Itt az utolsó két bejegyzés november 10-i, az egyik egy bánatosszemű kutyakép, a másik a mostani tüntetésekkel foglakozó cikk. Az utolsó, kimondottan az önkormányzati eseményekkel (választással) kapcsolatos bejegyzését október 12-én, 21:49-kor posztolta, amikor ő is mindenkinek megköszönte a támogatást.

Az önkormányzat honlapja szerint a Városüzemeltetési Bizottság tagja és Vállalkozásfejlesztési tanácsnok. Kerülettel, önkormányzattal foglalkozó bejegyzést a választás óta nem találtunk.

fb_devosa.jpgDevosa Gábor (kompenzációs listáról)

Első bejegyzés: 1997. december (!), aztán hosszabb szünet, egészen 2010. január 15-ig. Egyedül a Hét Olajfa csoportnak tagja. 864 ismerős, 20 személy követi.

Neki sincs közszereplői, politikusi oldala, csak személyes profilja. Itt az utolsó bejegyzés november 6-i, egy Magyar Narancs cikket (A kormány kinézte az épületet, a diákokat gyorsan szétzavarták) posztolt ki. Előtte november 5-én az Orbán-közeli céghálóról tett fel egy írást az oldalra.

Ezt megelőzően, november 3-án a kerülethez (választáshoz) kapcsolódóan megosztotta kedvenc képét az elmúlt önkormányzati kampányból. Az önkormányzat honlapja szerint „feltöltés alatt áll”, annyi azonban kiderült, hogy Művelődési, Kulturális és Szociális Bizottság tagja. Önkormányzattal foglalkozó bejegyzést a választás óta nála sem találtunk.

fb_szucs.jpgSzücs Balázs (kompenzációs listáról)

Csatlakozott a Facebookhoz: 2014. november 2. Azon kevesek közé tartozik, akiknek van személyes profilja és közszereplői, politikusi oldala is. Profilja szerint tagja a WHIPPET WORLD, a Külföldi magyarok hírei, a Városligeti kutyások és a Los Angeles-i Magyarok csoportoknak. Közszereplői, politikusi oldalán 363 kedvelés található.

Mi ez utóbbival foglalkozunk részletesebben. Itt majdnem minden nap posztol, általános politikai témákról oszt meg bejegyzéseket, illetve pártjának eseményeit, rendezvényeit hirdeti.

Ő az egyetlen, aki beszámolt például a pár nappal korábbi Művelődési, Kulturális és Szociális bizottság első, alakuló üléséről. A Művelődési, Kulturális és Szociális Bizottság tagja és Egyházügyi és civil szervezeti tanácsnok.

Dr. Oláh Lajosnak, a kerület ogy. képviselőjének fb-oldalaival kicsit később foglalkozunk, de mivel neki honlapja is van, azt addig bátran tessék itt nézegetni

***

Nos, van még hová fejlődni... Persze csak ha komolyan gondolták azokat a kritikákat, amiket az önkormányzat addigi kommunikációjáról kritikaként megfogalmaztak a választási kampányban. (Nézgelődés lezárva november 11-én, délután 4-kor.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr776887335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása