A mi Erzsébetvárosunk

278. Kerületi újságok

2014. szeptember 25. - amier

05.jpgMéghozzá választás előtt. Kezembe került a hét végén az Erzsébetváros névre hallgató Vattamány-magazin. Címlapon hősünk ugyanazzal a jelszóval, mint a napokban kiadott reklámfüzetük az önkormányzatról. Az újság belső oldalain megismétlik a reklámfüzet sok képét, szövegét, ne vesszen kárba a rengeteg munka.

Hősünkön nem látszik a siker okozta öröm, talán arra a harcra gondolt, amit a bukott országgyűlési képviselő jelöltjükkel kellett vívnia a polgármester jelöltségért. Nem volt könnyű harc, kellett hozzá a Nagyfőnökség támogatása is. Cserébe viszont a központ ejtőernyősét a listájuk első helyére kellett tenni. Jó régen volt ilyen, amikor a pártközpontból érkezett ejtőernyős lett a dirigens.

vatta_ujsag1.jpg

De hősünk hozzászokott a központi utasításokhoz. Emlékszünk, hogy ő próbálta ki kétharmada segítségével még 2010 végén a középiskoláink 0. évfolyamának eltörlését. Nálunk kezdték az iskola bezárásokat is. A Janikovszkyt már akkor leradírozták, amikor más iskolákban még naiv boldogságban voltak. A Pedagógia Szolgáltató Központ megszüntetése inkább csak a pedagógusok között keltett visszhangot. Ezt is villámgyorsan megszüntette a fideszes többség, miközben más kerületekben az óta is megvannak.

Nehéz hetek állnak hősünk előtt. Még valahogy el kellene feledtetnie az erzsébetvárosiakkal, hogy négy évig nem volt rájuk kíváncsi. Bár ebben sem volt egyedül, frakciótársait sem látták a választók. Nekik elég, ha időnként rájuk szavaznak, azután boldoguljon mindenki, ahogy tud.

Kezembe került most egy másik önkormányzati lap, az Újbuda. Ez is pártjuk lapja, de mégis kicsit más. Van egy választási melléklet, ahol minden polgármester jelölt egy-egy hasábon bemutatkozhatott. Ugyancsak felsorolták választókerületenként a képviselő jelölteket. És egy nálunk teljesen szokatlan dolog: a jegyzőnél kisorsolták, hogy az egyes önkormányzati plakáthelyeket hogyan osszák fel a pártok között.

Nálunk ez úgy működött a napokban, hogy ment az önkormányzat dolgozója az utcán, felállította a háromoldalú plakáthelyet és két oldalra mindjárt felkente a Vattamány-plakátokat. Mert ez is kétharmados?

Gergely József képviselő

***

Egy gitárvirtuóz sikerei a VII. kerületben (Hír24)
Nem bízza a véletlenre a kampányolást Vattamány Zsolt, a kerület fideszes polgármestere. Az Erzsébetváros című, ingyenesen terjesztett önkormányzati újság két legutóbbi számának címlapján is ő található. A szeptember 4-i szám címlapfotója szívmelengető jelenetet örökít meg: Vattamány Zsolt ajándék tankönyvcsomaggal üdvözöl egy copfos kislányt. A legfrissebb, szeptember 18-i lapszám Vattamány-interjújának címe: "Folytatjuk az építkezést!", és már a bevezetőből kiderül, micsoda kőkemény szembesítésre vállalkozik Az Interjút Készítő Ismeretlen Szerző: "A polgármestert az elmúlt négy év sikereiről, a további feladatokról és a folytatásról is kérdeztük."

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr106730689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása