A mi Erzsébetvárosunk

256. Elindult a kampány

2014. augusztus 26. - amier

06.jpgSzombaton hivatalosan is elindult a választási kampány, tegnaptól pedig a választópolgárok ajánlásokat is tehettek már a képviselőjelöltekre. És nem csak maga a kampány indult el, hanem – a Népszabadság cikke szerint – elindul az erzsébetvárosi önkormányzati választáson az a civil egyesület is, amelyet a Rottenbiller utcai Janikovszky iskola három évvel ezelőtti bezárása miatt tiltakozó szülők hoztak létre.

A Liberálisokkal szövetkeznek a Fidesz és Hunvald György öröksége* ellen (NOL: Se Fidesz, se Hunvald-örökség). Az írás szerint a parlamenti választáson még a baloldali összefogást és a DK színeiben induló Oláh Lajost segítették, azóta viszont elváltak útjaik, és néhány napja a Magyar Liberális Párttal állapodtak meg. Az Új Erzsébetvárosért Egyesület elnöke, Lugosi András azt mondta: már anno az iskolabezáráskor eldöntötték, hogy részt vesznek a helyi politikában, merthogy ők is tenni akarnak valamit az újrainduló fideszes polgármester, Vattamány Zsolt leváltásáért.

janik_epulet1.jpg

Tárgyaltak az együttműködésről a szocialistákkal és az Együtt–PM-mel is. Lugosi szerint azonban minden megváltozott – írja a Népszabadság –, amikor június közepén Hunvald Györgyöt nyolcvan százalékos többséggel az MSZP kerületi elnökévé választották. (Szerk.: ennek ugyan egy csöppet ellentmond az, hogy Lugosi apuka már márciusban szorgos hunvaldozásba kezdett, de fátylat rá...)

A bezárt iskola ügye, amelyet annak idején a baloldali ellenzék is felkarolt, egészen biztosan kampánytéma lesz, éppúgy, mint a Városliget beépítése és a romkocsmák zaja. Az Új Erzsébetvárosért Egyesület és a Liberálisok 6-6 körzetben állítanak közös jelöltet.

kecskes2011-1.jpg

A polgármesteri székért folyó versenyben azt az Almási-Kecskés Gusztávot támogatják, aki nyolc éve a Fidesz jelöltje volt Hunvald Györggyel szemben. (Hunvald akkor 12 816 voksot gyűjtött, ez 52,87% volt. Kecskés Gusztáv 40,58 százalékos eredményt ért el.)

***

*A Janikovszky iskola épületét Hunvald György ideje alatt teljes körűen, kívül-belül felújították és végül 2007 februárjában adták át. Az akkor 110 éves épület építészeti értékeinek megtartása mellett akadálymentes környezet került kialakításra. Esztétikai és funkcionális szempontból is különleges tereket, új helyiségeket alakítottak ki (kézműves műhely, ping-pong terem, technikai szaktanterem, fotólabor). Az önkormányzat gyakorlatilag a pincétől a padlásig felújította az iskolát, a teljes beruházás mindennel együtt közel 600 millió forintba került.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr636637023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása