A mi Erzsébetvárosunk

136. Nyilvánosságnak lenni 5.

2014. május 03. - amier

Az előző posztban Gergely József osztotta meg a Nagyérdeművel az április 29-i testületi ülésen szerzett „élményei” (bulinegyed, idegenforgalom, Városliget) egy részét. Én most egy picit korábbra mennék vissza. Még valamikor április közepén betévedtem a Város- üzemeltetési Bizottság ülésére. Témaként tulajdonképpen egy érdemleges dolog jött elő, ami miatt végül is megírtam ezt a rövidke bejegyzést.

bulinegyed4.jpg

Fotó: Hajdú D. András - Origo

Ez pedig a VII. kerületi Rendőrkapitányság beszámolója a kerület közbiztonsági és bűnügyi helyzetéről, a lakosságot érintő rendőri vonatkozású eseményekről, illetve az aktuális statisztikai adatokról (I: negyedév) napirend volt. A kapitány beszámolójából kiderült, hogy a lakossági bejelentések és panaszok 90 %-a a ”bulinegyed”-ből érkezik és csendháborításról szól. Ezt ugye mindenki tudja, érzi és szenved tőle, aki ott lakik.

Moldován képviselő úr érdeklődésére, hogy mégis mit tesz a kerület vezetése a befolyó felügyeleti díjjal, elég homályos választ adott a bizottság elnöke. Hebegett habogott, valamiféle társasház hangszigetelő programról (javaslom az olvasóknak járjanak utána a közös képviselőjüknél van-e ilyesmi), amit a nyári szezon megkezdése előtt kell elvégezni. Mondta ezt április 16-án, a szezon megkezdése előtt egy hónappal.

Ez kérem így maga a teljes dilettantizmus…

Hunvald György

***

Ajánlott irodalom:
Mit tanulhat Bécsből a pesti bulinegyed? – Index, Kalas Györgyi - 2014. 04. 28.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr756111687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása