A mi Erzsébetvárosunk

133. Budapest100 - idén

2014. április 29. - amier

02.jpgÉs akkor most evezzünk békésebb vizekre: a hét végén ugyanis lezajlott a negyedik Budapest100. Az idei program alkalmából rengeteg százéves épületbe juthattak be az érdeklődők, és több érdekes program közül válogattak. Az elmúlt időszakban mi is számos posztot szenteltünk az idén centenáriumukat ünneplő házaknak, illetve kigyűjtöttük azt a tizenegyet, melyek elméletileg részt vehettek volna a programban.

Erzsébetvárosban végül a következő házak vettek részt az idei rendezvényen:

(Ez utóbbi Vörösmarty utcai ház különböző okok kimaradt a mi felsorolásunkból.)

dohany58-1.jpg

A programok közt a házakat bemutató séta és előadás is szerepelt, a Dohány utca 58-62-ben például szombaton VI.-VII. kerületi felfedező séta indult. Kár, hogy Erzsébet- városban csak ennyi ház vett részt a programban. Lehet, hogy az önkormányzatnak nagyobb figyelmet kellene szentelnie az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseknek...

***

Európa egyik legjobb kulturális rendezvényeként mutatta be a Guardian nemrégiben ezt a programot. Az első Budapest100 a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) és az OSA Archívum közös szervezésében valósult meg 2011-ben. A cél az volt, hogy az év századik napjához kapcsolódóan a lehető legtöbb százéves ház kinyisson a látogatók előtt, és a lakókkal együtt ünnepeljék meg a centenáriumot. Az idei rendezvény most április 26-án és 27-én zajlott, és 60 épület nyitotta meg kapuit.

BBP

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr406098130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása