A mi Erzsébetvárosunk

67. Mi volt az Oktogonon?

2014. január 22. - amier

07.jpgPénteken Budapest számos forgalmas pontján piros sátor, piros dzsekik, piros sapkák – és az érdeklődők sokasága – keltette fel a siető járókelők figyelmét. Mi, erzsébetvárosiak az Oktogonnál álltunk. Aláírást gyűjtöttünk arra, hogy a stadionok helyett ingyenes gyermekgyógyszereket és rövidebb várólistákat akarunk. Nagyon sokan aláírtak, hiszen fontos, szimpatikus a cél, amit támogatni akartak.

Nem csak aláírtak, hanem beszélgettünk is. Egy asszony elmondta, hogy három gyermeke van, az egyik halmozottan sérült. Semmilyen támogatást nem kapnak, nagyon nehezen élnek a fizetésből. Mások az alacsony nyugdíjukat, a drágaságot emlegették. Nagyon várják, hogy Orbán helyett olyan vezetése legyen az országnak, amelyik tényleg törődik az emberekkel, jobb körülmények között élhessenek.

oktogon_mszp.jpg

Persze – a forgalmas helyen – sokan siettek, csak pillantást vetve a „Bukjon Orbán!” feliratra, a sok MSZP kabátos férfira, nőre. Voltak persze néhányan, akik nem leplezték ellenszenvüket. Egy nő „dehogy kellenek vissza a szocik, lopnak” – vetette oda, csak úgy futtában. Így nem tudtuk megkérdezni, netán a lenyúlt trafikokra, a lenyúlt földekre vagy az ellopott magánnyugdíjra gondol? Mert akkor Orbán helyett emlegetett minket.

oktogon_mszp1.jpg

A „nap híre” is szóba került: Orbán 3000 milliárdos atomerőmű ötlete. Az évtizedekre szóló eladósítás mellett konnektoraink áramellátása Putyin-függő lesz. Ebből az ország csak rosszul jár, kivéve a néhány Orbán-havert.

Jövő héten is kint leszünk az utcán! Keressen minket, beszélgessünk!

Gergely József
önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr595775240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása