A mi Erzsébetvárosunk

41. Aki a virágtól is fél

2013. december 06. - amier

07.jpgRégi szokás nálunk, szocialistáknál, hogy újonnan belépő hölgy tagjainkat egy szál szegűvel köszöntjük. Most is kellett volna néhány szál piros szegfű. Elindultam tehát a körúton, meg néhány, a közelében lévő bolt felé. Az utcai árusok többsége már a decemberi aktualitásokat árusítja az adventi koszorútól az illatos füstölőig. De több helyen kapni vágott virágot is.

Nézem-nézem a választékot, azután megkérdezem: piros szegfű van-e. Sajnos nem volt, kínáltak helyette piros rózsát vagy gerberát vagy bármi egyebet – ám ezek nem "csere- szabatosak”.

virag.jpg

Az majdnem érthető lenne, hogy télen nincs vágott virág. De van, hiszen Dél-Amerikából, Hollandiából egy-két nap alatt itt a friss virág. Éppen csak szegfű nincs. Sebaj, jövő ilyenkor már szabad lesz a szegfűárusítás – és ígérjük, hogy narancs is kapható lesz!

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr245679221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása