A mi Erzsébetvárosunk

24. Breki-blues 1.

2013. október 30. - amier

04.jpgÉs felnőttem, és ITT VAGYOK!
És kaptam fényes színpadot
És jól esik a pompa meg a fény.

(Mikó István: Breki-blues)

Csoda dolgok történnek, történhetnek a jelen Erzsébetvárosában. Például: havi bruttó 180 ezer forintért lát el "panaszreferensi" feladatokat az erzsébetvárosi önkormányzat vagyon- kezelő cégénél egy volt helyi fideszes képviselő – tudta meg a Népszava. A lap birtokába került – idén február 7-től határozatlan időre kötött – megbízási szerződés szerint Berki Béla egyik fő feladata, hogy a heti egy ügyfélfogadási napon, illetve havonta egyszer Cso- mor Sándor, a vagyonkezelő vezérigazgatójának fogadóórájáról szükség esetén "elhajtsa" az elégedetlenkedő vagy nehezen kezelhető helyi lakosokat.

vattamany_berki2009b.jpg

A botrányos helyesírással szövegezett szerződés szerint ugyanis Breki Berki "panaszreferens kissebségi (sic!) tanácsadó", és ebben a munkakörben feladata: "minden hétfőn ügyfélfogadási időben személyes jelenlét, problémás ügyfelek kezelése, részükre tanácsadás" illetve "minden hónap első szerdáján Vezérigazgatói fogadóórán személyes megjelenés, felmerülő, kissebséget (sic!) érintő problémák megoldásában tanácsadás".

További elvárás a szerződés szerint Berkitől a "konfliktusok gyors megoldása, viták rendezése a lakás és helységgazdálkodási csoportnál felmerülő kissebséghez (sic!) tartozó bérlők esetében".

Berkinek nem ez volt az első megbízása a kerületben. Szintén a Népszava tárta fel 2011 nyarán előző tanácsadói szerződését is. Abban az évben egy ideig havi 400 ezer forintért adott romaügyekben ötleteket, tanácsokat Vattamány Zsolt fideszes polgármesternek. Az aligha vitatható, hogy fontos egy ilyen poszt egy olyan kerületben, ahol jelentős számú roma él, ám kérdés, hogy a statisztika szerinti bruttó havi átlagfizetés csaknem kétszerese sok vagy kevés a helyi cigánysággal kapcsolatos munkáért, főleg úgy, hogy akkoriban a VII. kerület roma kisebbségi önkormányzatának egész éves költségvetése alig volt több – félmillió forint – egyhavi tanács "áránál".

Volt fideszes képviselőként egyébként nem csak Berki jut némi "mellékeshez" Erzsébetvárosban. A korábban szintén a Fidesz színeiben a testületben dolgozó Kovács Becskei Barbara (Szerk.: lásd fenti képen jobbszélen) résztulajdonában álló céggel, a Bimage Kft.-vel például 2011-ben havi nettó 224 ezer forintra szerződött a helyhatóság "kapcsolattartás a nem önkormányzati tulajdonú társasházakkal" feladatkörre.

Hát ennyi most így nagyhírtelen a fidesz vezette Erzsébetvárosból…

(Az eredeti cikk itt olvasható teljes terjedelmében.)

Payns

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr615607047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása