A mi Erzsébetvárosunk

Emléktábla avatása [399.]

2024. március 07. - amier

Dr. Szegő Tamás, Erzsébetváros posztumusz díszpolgára, a MÚOSZ egykori főtitkára emlékére Erzsébetváros Önkormányzata táblát állít azon a házon, ahol haláláig lakott. A tábla avatása 2024. március 13-án 15 órakor lesz az Erzsébet krt. 44/46 sz. ház Dob utca felöli oldalánál.

szego_tamas.jpg

Még sokan emlékszünk rá. Az MSZP kerületi elnökeként és barátként is segítőkész volt, bármikor bármilyen problémával lehetett hozzá fordulni. Imádta az újságírást, de azt is úgy csinálta, hogy az a szegények, rászorultak segítségére legyen. Az élet minden pontján jelen volt, legyen az újságírás, jogi tanácsadás, hivatalos megjelenés, közösségi élet, és még hosszan sorolhatnám… 1994-ben az Ő sikere is volt, hogy az önkormányzati választáson nyert az MSZP. Mint frakcióvezető összetartotta a frakciót, még betegsége utolsó estéjén is azzal törődött, hogy jelen legyen és vezesse a frakcióülést. Az élet minden területén egyszerűen, csendesen, de sokat dolgozva élt. Majdnem harminc éve, 1995.szeptember13-án halt meg. Hiányzik. (a Szerk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2618348265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása