A mi Erzsébetvárosunk

Aki azt vizsgálja, hogy mi a probléma [366.]

… gyakrabban bukkan megoldásokra.

2023. október 15. - amier

Sassal és kukoricával harcol a terézvárosi önkormányzat
a galambterror ellen. (24.hu

Sassal és héjával irtja le a terézvárosi önkormányzat a Nyugati tér túlszaporodott galambjait. A kettős tanulságra hívnám fel a figyelmet.

terezvaros_sas.jpg

  1. Ahelyett, hogy azt néznénk, máshol mit csinálnak, és az egészen más problémákra kitalált megoldásokat vennénk át mint divatos és élenjáró városfejlesztési lépéseket, meg kell nézni, mik a mi problémáink, és azokra kell megoldásokat találni. Aztán majd eldől, lesz-e azokból divatos és élenjáró.
  2. Lehet arra panaszkodni, hogy Karácsony puhány és döntésképtelen, és a panaszko- dóknak (ahogy én látom), akár igazuk is lehet. Csak arról feledkeznek meg, hogy az adott helyzetben — 3 évtized fővárosi önkényuralom után — ez erény. Hagyja az alulról jövő kezdeményezéseket (méhlegelő, fatérkép stb.) szépen kibontakozni, és ezek között több a jó, mint abban a bizonyos 3 évtizedben összesen.

Fügedi Ubul

P.s.: A tökéletes ellenpélda: Balogh Samu: A dugókat megakadályozni képes ötleteinket a kormány lehúzta a napirendről. "Mindenki egyetért abban, hogy a forgalmat csökkenteni, a várost pedig humanizálni kell..." Lószart. A forgalmat átvezetni kell, mert Demszky szemé- lyesen barmolta el a M0-t. Ennek eszközei a felüljárók, amiket nem bontani, hanem építeni kell pl. Rákosrendezőnél. Hasonló eszközei lehetnének a biciklis/gyalogos hidak, amik dettó tökéletes ellenpéldáját a Lágymányosi hídnál láthatjuk. Tökéletesen mutatja be, milyen az, amikor nem abból indulunk ki, hogy mi van, hanem hogy mit és hogyan csinálnak külföldön egészen más gondok okán.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7318235499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása